in caz de divort, cum as proteja bunurile proprii ? Concret, am o ocazie sa cumpar o masina si tatal meu imi va da banii necesari; in caz ca divortez, se poate socoti bun comun si trebuie sa fie impartit la partaj? In ce fel / modalitate imi poate da tatal meu acesti bani astfel incat sa nu se imparta la divort? Cumva act donatie / mostenire etc prin notar ? Presupun ca actul trebuie datat anterior achizitiei, nu?
Mostenire nu aveti cum pt ca nu vb despre o pers decedata pe care dvs sa o mosteniti.
Donatia ar trebui sa fie facuta expres numai pt dvs, sa pastrati un extras bancar. Pe actul de vanzare cumparare ar trebui mentionata declaratia expresa a sotului in sensul ca recunoaste calitatea de bun propriu al masinii.
daca presupuneti ca ar putea urma un divort, se pare ca deja el este pe cale sa apara...in acest caz va sfatuim sa nu achizitionati nici un bun pe numele dvs. Este foarte greu ca la actiunea de partaj, care urmeaza divortului, sa poti demonstra ca banii, masina, alte buniri, ti-au fost incredintate / donate / numai tie si nu si persoanei de langa tine. Oricum, puteti face un act de donatie de bani, sau de "imprumut" intre tata si dvs. si la un eventual divort, folositi acest document, insa acesta nu va garanteaza 100% ca masina nu se va partaja ca si valoare.
va dorim succes
Va multumesc, dar totusi nu inteleg daca banii provin de la parintii mei special pentru mine, cum sa poata partenera sa-i revendice? Nu cred ca este cinstit, nu contribuie cu nimic la asta... Trebuie sa existe o cale sa ma protejez cumva !