avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... despre codu muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

despre codu muncii

buna ziua am si eu o intrebare muncesc la o firma si nea schimbat orele de lucru dar numai verbal fara a ne da vreun act aditional nimica in loc de 8 ore pe timp de noapte lucram doar 7 ore noaptea si ziua neau bagat sa recuperam pauzele deci ar fii 8.30 ore dar miau spus cei care ne ponteaza ca noaptea ne ponteaza 7,30 si ziua doar 8 si tot timpul cind prindem schimbul de noapte ne baga la sfirsit de saptamina cite 2,5 ore de recuperat pe termen de 3 luni si in loc sa ne taie din ore normal ne taie din suplimentare tot timpul ceea ce nu mi se pare corect ca orele de la suplimentare nu sint platite la fel ca si orele normale sint multe persoane care nu vin la suplimentare si vad ca nu lea tras nici un ban cum se poate imi dati si mie va rog niste inf si cum pot rezolva acest furt care il face aceasta firma multumesc anticipat o zi buna
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:40, 8 Octombrie 2013
Puteti sesiza in scris ITM, cu nr. de inregistrare/ data. Se va face o ancheta de catre ITM si se vor stabili masuri pentru firma, eventual sanctiuni contraventionale.
@ cosminblidari1982

Programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunoştinţă salariaţilor şi sunt afişate la sediul angajatorului.

Codul muncii nu cere acordul sau consultarea salariaţilor pentru stabilirea programului de muncă şi a modului de repartizare a acestuia pe zile.

Obligatia de a va plati orele suplimentre incumba unui angajator dupa ce au expirat cele 60 de zile in care trebuia sa va compenseze cu timp liber platit. Dupa aceea se poate pune problem platii acestora.

Chiar daca faceti o sesizare la ITM , angajatorul se poate apara simplu daca se afla in acest termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre codul muncii - acordare spor de noapte cosminblidari1982 cosminblidari1982 mai am o intrebare cite ore trebuie lucrate pe timp de noapte ca sa primesc sporul de noapte (vezi toată discuția)
Ce-i de facut? cenan eniko cenan eniko Buna ziua.,nu stiu ce trebuie facut in situatia noastra.Dupa luni de stat acasa fara sevici ne-am gasit de munca eu si sotul meu la o ferma de pui ,intelegerea ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca antonio123 antonio123 IN contract prevede 40 ore pe saptamina, orele suplimentare platite dublu sau se da libere,sporuri de noapte,indemnizatii,alte adausuri in contract nu ... (vezi toată discuția)