avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Despre codul muncii - acordare spor de noapte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Despre codul muncii - acordare spor de noapte

mai am o intrebare cite ore trebuie lucrate pe timp de noapte ca sa primesc sporul de noapte
Cel mai recent răspuns: cosminblidari1982 , utilizator 11:14, 8 Octombrie 2013
Nu exista obligativitatea acordarii sporului de noapte.
Potrivit Codului Muncii, art.126:
Salariatii de noapte beneficiaza:
a) fie de program de lucru redus cu o ora fata de durata normala a zilei de munca, pentru zilele in care efectueaza cel putin 3 ore de munca de noapte, fara ca aceasta sa duca la scaderea salariului de baza;
b) fie de un spor pentru munca prestata in timpul noptii de 25% din salariul de baza, daca timpul astfel lucrat reprezinta cel putin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.

Asadar, legiuitorul lasa la aprecierea partilor contractului individual de munca optiunea intre reducerea programului de lucru cu o ora, dar cu mentinerea salariului, si mentinerea programului normal de lucru dar cu acordarea unui spor la salariu.
da aici am inteles dar daca angajatorul face acest lucru sami lase acea ora de lucru pe timp de noapte adica sa lucru mai putin cu o ora si sa ne ponteze doar o jumate de ora pe pontator este voie asa ceva si mai e o neintelegere ei noaptea ne ponteaza la 7 30 ore si ne pune sa recuperam la cite o saptamina in termen de 3 luni acele ore adica 2,30 per saptamina este in regula si mai e ceva in timpul zilei neau pus sa recuperam pauzele deci lucram de 6 la 14 .30 sint 8.30 si ne ponteaza doar 8 ore ii posibil asa ceva si pt timpul de noapte acele 2.30 mi le trage din suplimentare care sint platite cu 176/100 eu cred cai o jegmaneala pe fata sau dinsii cred ca noi nu prea stim legile cred

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pontaj pentru noaptea de revelion soricanicoleta soricanicoleta cum trebuie pontat personalul care lucreaza la un restaurant in noaptea de revelion ? ce spor trebuie acordat ? trebuie facut acord intre persoana si ... (vezi toată discuția)
Despre codu muncii cosminblidari1982 cosminblidari1982 buna ziua am si eu o intrebare muncesc la o firma si nea schimbat orele de lucru dar numai verbal fara a ne da vreun act aditional nimica in loc de 8 ore pe ... (vezi toată discuția)
Spor de weekend dascalumihaita64 dascalumihaita64 buna seara!va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare :pentru zilele de sambata si duminica noaptea se acorda ambele sporuri?(spor de noapte<spor de ... (vezi toată discuția)