avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Scenarii divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Scenarii divort

Buna ziua,
va rog a ma sfatui cu privire la un iminent divort; nu intru in prea multe detalii si incerc sa fiu cat mai succint !
Am fost casatorit inainte si am un baiat de 15 ani din prima casatorie, care dupa divort s-a aflat in grija mea. M-am recasatorit si din a doua casatorie mai am un copil de 4 ani. Sotia a inceput sa se poarte din ce in ce mai urat atat cu mine , cat si cu copilul meu din prima casatorie. Injurii, ba chiar ne-a mai si lovit, pe mine si pe baiatul meu din prima casatorie..In fine.. Suntem casatoriti de cca 4 ani si jumatate. Apartamentul este pe numele meu, fiind cumparat inainte de casatorie. La divort/partaj inteleg ca sotia nu poate avea pretentii la apartament, insa ar vrea ca banii in comun de la nunta ( jumatate din ei) precum si ce a castigat ea in acesti ani de cand suntem casatoriti sa-i platesc eu catre ea ?!... Copilul cel mic, daca ea se va muta din apartament dupa divort, nu am sanse sa-l intretin eu, sa locuiasca cu mine ? Sotia nu are apartamentul ei, unde sa-l duca? Pe de alta parte, dupa ce solicit divortul legal si sotia nu ar vrea sa plece ( ma ameninta ca si divortata ea nu pleaca din casa), cum oare putem convietui impreuna divortati fiind? Legea ma obliga ca ea sa locuiasca cu mine chiar odata intentat divortul ?
Cel mai recent răspuns: verax4me , utilizator 16:44, 4 Octombrie 2013
toate bunurile inainte de casatorie sunt bunuri proprii.
in ce priveste sansele de a obtine sansele stbilirea domiciliului copilului la dvs depinde de ce probe aduceti si cum sint adminisratate.
Puteti cere si evacuarea ei odata cu divortul. Puteti cere ca baiatul sa locuiasca cu dvs tocamai pe motivul ca mama nu are o locuinta stabila, ca e mai bine ca minorul sa nu schimbe mediul in care a crescut, ar creste in continuare alaturi de dvs si frate.
Nu ar fi rau sa probati ca a devenit agresiva.
In ce priveste banii, lasati-o sa ceara cat doreste in instanta, vedeti cum isi argumenteaza cererea si vedeti atunci cum va aparati.
Cum sa isi ceara parte din salariu daca s-a cheltuit pt nevoi obisnuite ale sotilor?
Da, asa are pretentia : ca din suma stransa la nunta atunci sa ii dau jumatate, desi au fost cheltuiti cu calatorie in "luna de miere" si restul pe ceva mobilier in casa. Apoi nici eu nu inteleg cum are pretentia ca eu sa-i dau o suma care sa acopere venitul ei sau macar o parte din venitul ei pentru acesti ani, cand atat banii castigati de mine cat si de ea s-au cheltuit in mare parte pe intretinere ( facturi curent, gaze, asociatie, telefoane) hrana, imbracaminte .. etc.. Cred ca doar sa se estimeze bunurile din casa luate in timpul casatoriei si contravaloarea jumatatii acestei valori sa-i platesc .. sau sa ne intelegem ce ia fiecare dintre bunuri..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile fostei sotii simona nicoleta simona nicoleta buna seara! in anul 2004 m am divortat , platesc pensie alimentara pt minor in functie de salariul minim pe economie. in 2007 am vandut un apartament ... (vezi toată discuția)
Divorț, pretenții materiale exagerate. contează infidelitatea în partaj? Danny9zeci Danny9zeci Buna ziua. O sa incerc sa fac un rezumat si sa dau detalii pe parcurs daca vreun avocat ma poate ajuta cu raspunsuri. Sunt casatorit de 1 an si 3 luni iar in ... (vezi toată discuția)
Impartire bani divort cristina_2013 cristina_2013 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez pt ca sotul sa nu-mi ia banii la divort. Situatia este urmatoarea: - salariul meu este cel putin dublu fata ... (vezi toată discuția)