buna seara! in anul 2004 m am divortat , platesc pensie alimentara pt minor in functie de salariul minim pe economie. in 2007 am vandut un apartament proprietate achizitionat in 2007..fosta sotie acum revendica partea ei din apartamentul vandut.fosta concubina la fel.e greu sa ai multe femei! cam ce sanse ar avea? va multumesc anticipat!
Au drept amandoua , dar cat timpati locuit cu concubina ? Daca ati locuit mai mult cu ea se considera ca si o casatorie , iar daca cu fosta sotie nu ati facut proces de partaj este normal sa-si ceara drepturile.
Pai daca nu ati achizitionat aprtamentul impreuna cu sotia, in timpul casatoriei, ea nu este indreptatita sa solicite vreo parte din banii obtinuti . Daca insa era un bun comun, acesteia i se cuvine jumatate din pretul obtinut. daca si concubina a avut vreo oarecare contributie la cumpararea sau imbunatatirea apartamentului si poate dovedi acest lucru, si ea este indreptatita. Sansele deci exista in masura in care aceste 2 femei din viata dvs. fie au contribuit financiar...fie ati dobandit o locuinta in timpul casatoriei...
Concubinajul nu este asimilat casatoriei.
Asa incat,pretentii pot exista doar in masura in care concubina detine o cota parte din acel bun.
Acestea se limiteaza doar la contribitia adusa de catre concubina la imbunatatirea locuintei.
De asemenea,daca acel bun este achizitionat dupa divort,"fosta" nu poate ridica pretentii de niciun fel.
Dupa cum spuneti ,divortul a avut loc in 2004.:)
Achizitia si vinzarea apartamentului a avut lod in 2007.:)
Revendicarea fostei sotii mi se pare nejustificata.:)
In ce privesta concubina...:-/
Din ceea ce ati expus dumneavoastra se intelege ca acel apartament a fost cumparat in 2007 si apoi vandut tot in 2007. Asa este? Daca este adevarat, fosta sotie nu poate revendica pretentii....
Daca apartamentul a fost achizitionat in timpul casatoriei este logic ca fosta sotie sa ceara parte....
Divort/partaj
ioana_ro75
As avea inca o rugaminte la cei ce pot sa ma ajute cu niste sfaturi. Sora mea a fost casatorita si a adus pe lume 4 copii superbi. Acum mai multi ani eu i-am ... (vezi toată discuția)
Partaj
orsolya
Buna ziua,
In cazul unui divort de comun acord dupa o casnicie de 16 ani ce drepturi ar fi avut sotia din apartamentul conjugal, avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)