avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Agresiune copil la scoala
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Agresiune copil la scoala

buna ziua, azi fetita mea de 7 ani a venit de la scoala batuta de un coleg de clasa.dar batuta destul de bine are vanatai,zgarieturi pe fata.Am fost si am facut plangere la directoare dar raspunsul ei :"ca sunt copii,si nu o sa se mai intample"mai mult m-a revoltat decat sa ma linisteasca.Bataia a avut loc in pauza si acest lucru ar scuza-o oarecum pe invatatoare ca nu i-a supravegheat si s-a intamplat incidentul dar din cate am inteles ei au fost lasati singuri si dupa ce a sunat pt ca,cadrul didactic "a avut putina treaba".Ce ma sfatuiti sa fac?plangere la politie,la inspectoratul scolar sau sa vorbesc doar cu parintii copilului care a batut-o?Nu vreau sa cad in ridicol dar nici nu am liniste daca nu stiu ca am facut tot pt siguranta ei.va multumesc
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 19:54, 6 Octombrie 2013
Trebuie sa se intalneasca cu parintii celuilalt copil, sa se discute faptele, sa i se puna in vedere parintelui ca se vor lua masuri impotriva copilului, iar parintii copilului lovit chiar au posibilitatea sa depuna plangere la politie (evident, ca va urma o ancheta si se va stabili cat este de vinovat si propriul copil). Avand in vedere ca discutam despre minori si faptele lor, chiar in perimetrul unitatilor de invatamat, sa nu uitam ca raspunderea esentiala pentru comportamentele invatate, o au parintii. Deci trebuie discutat cu parintii copilului agresiv, mai ales ca va fi altul la rand, agresat.
Subliniez ca discutia trebuie sa aiba loc in unitatea de invatamant, in prezenta invatatoarei (in calitate de diriginte), a directorului, a profesorului de serviciu. Se incheie proces-verbal si se semneaza de parinti si profesori, se pastreaza la dosarul dirigintelui si cantareste la stabilirea notei la purtare.

Ceea ce trebuie subliniat este faptul ca adultii sunt cei care genereaza, prin copiii lor, conflicte. Daca vreti, dezvoltam subiectul cu bibliografie si tot ce trebuie.

In ceea ce priveste stabilirea vinovatiei in sarcina cadrelor didactice, asta se face de catre comisia de disciplina.

Plangerile la ISJ nu prea rezolva mare lucru, dar na, fiecare e liber sa faca ce doreste.
Zilele trecute imi povestea o doamna, fosta inspector pe invatamant special, ca nu a putut sa multumeasca un parinte care a reclamat un comportament al profesorilor, perceput de el ca fiind nepotrivit. Indiferent de cate argumente i s-au adus, el voia doar atat: sa fie pedepsiti profesorii ca nu are voie sa tipe copilul in timpul orei.
Teoretic aveti dreptate, dar in cazul din topic utilizatorul a fost la director si apoi a fost trimis la plimbare. Citez din primul mesaj al topicului:
miaaleja a scris:
Am fost si am facut plangere la directoare dar raspunsul ei :"ca sunt copii,si nu o sa se mai intample"mai mult m-a revoltat decat sa ma linisteasca..........................................
Ce ma sfatuiti sa fac?plangere la politie,la inspectoratul scolar sau sa vorbesc doar cu parintii copilului care a batut-o?

Deci in acest context vorbim. In acest context eu i-am sugerat sa se adreseze inspectoratului. Caci altundeva ...unde?

Dvoastra ati apreciat (pe buna dreptate) ca sa :
elena138 a scris:
Subliniez ca discutia trebuie sa aiba loc in unitatea de invatamant, in prezenta invatatoarei (in calitate de diriginte), a directorului, a profesorului de serviciu. Se incheie proces-verbal si se semneaza de parinti si profesori, se pastreaza la dosarul dirigintelui si cantareste la stabilirea notei la purtare.

Deci ce sa faca parintele mai departe, dupa ce a fost trimis la plimbare si de catre director si de catre invatator/diriginte?
Prima regula a comunicarii: nu intri in dezbateri cu un conlocutor furios, care nu este dispus sa si asculte.
Daca a reclamat la director, ceva se intampla, nu e chiar stana fara caini, dar lucrurile se fac pe rand.
Si da, asa se procedeaza, se incearca aplanarea conflictului, nu alimentarea lui, chiar daca urmeaza niste actiuni ale scolii in privinta evenimentului. Altfel spus, doar nu credeti ca trebuia sa-i dea asigurari ca va curge sange ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul elevului , al copilului in societate marcela72 marcela72 Am si eu urmatoarea problema : fetita mea cea mica ( 11ani ) , are un coleg care o tot plesneste , cand m-am dus la scoala sa-l intreb de ce face acest ... (vezi toată discuția)
Copil bătut de colegi de școală. poate fi cineva tras la răspundere? s-a mai întâmplat acest lucru și nu s-a luat nicio măsură Ioana.Adrian Ioana.Adrian Băiatul meu a venit bătut 2 zile de la școală de către un coleg și verișoara acestuia dintr-o altă clasă.Am sunat doamna învățătoare și dansa a ... (vezi toată discuția)
Profesor abuz in serviciu ioana19 ioana19 Buna ziua. Daca un porf,are boala pe mine,si pot demonstra ca din cauza aia imi da note mici,desi stiu si invat,multai bine decat restul,se face vinovat de ... (vezi toată discuția)