Buna seara
M-am trezit cu un domn la poarta care este mediator,
El fiind trimis de un vecin, mi-a povestit despre ce este vprba, ( ca prin udarea gazonului o parte din apa s-ar duce la Fundatia casei vecinului si ca o planta ornamentala agatata pe o plasa de Buzau s-ar atinge de peretele casei lui)
Am semnat ca accept medierea si mi-a cerut 200 RON
Dupa circa10 zile m-a suna ca a vorbit cu vecinul meu, ca totul este OK si ca vrea sa facem incheierea medierii. La intalnirea care a urmat acest mediator a spus ca trebuie sa il las pe vecinul sa intre in curtea mea sa vada cu ochi lui ca cele mentionate nu se adeveresc.
Am acceptat sa vina sa vada iar mediatorul mi-a mai cerut 200 RON pentru o hartie de incheiere a mediere.
Atunci m-am suparat si nu am mai continuat discutia .
Acum ma intreb daca am procedat bine si ca acest mediator m-a informat ca va face o hartie in care o sa scrie niste neadevaruri .
Mai ma gandesc de ce trebuie sa platesc eu acesti bani.
Mediatorul nu va poate solicita ca si onorariu, decat suma prevazuta in contractul semnat de catre dvs. si cealalta parte in conflict, asa ca nu ramane decat sa ne comunicati daca in contract sunt trecuti 400 lei sau alta suma.
Referitor la "hartia" pe care o va elibera mediatorul, ea se numeste proces-verbal.
Mediatorul va elibera un certificat de informare a partilor si un proces-verbal de incheiere a sedintei de mediere. In procesul verbal de incheiere a sedintei de mediere nu se scriu "povesti" si "neadevaruri" pentru ca structura standard nu permite acest lucru, asa ca nu aveti de ce va teme. Mediatorul va specifica doar, ca nu s-a ajuns la un acord in privinta conflictului si nimic mai mult.
Pai...daca va facea medierea si va intelegeati rezolvati litigiul cu 200 lei...daca am inteles eu bine...
Nu trebuia sa va suparati ci sa rezolvati problema.
Acest vecin are varsta de 83 ani a lucrat in MAPN , el vorbeste doar cu o singura familie din vre-o 15 familii de pe strada si pe parcursul a 3 ani de cand sunt vecin cu el mi-a faƒcut mai multe plangeri la polit›ia de sector , motivele fiind nefondate si la rugamintea d-lui polit›ist ca ar fi mai bine sa ne intelegem ,am semnat amandoi o declarat›ie ca vom da semne de buna purtare . Eu am specificat ca eu nu am nimic cu el si ca doresc sa nu mai fiu pus pe drumuri cu asfel de sesizaƒri nefondate. De la acea declarat›ie mi-a mai faƒcut vreo 3 plangeri. Acum va intreb cum sa nu fiu suparat cand el continua cu reclamatii si am ajuns sa si platesc bani pentru ca acest mediator sa il calmeze si sa il faca sa inteleaga ca nu are dreptate!
Editat moderator: va rog nu mai scrieti cu diacritice, deoarece fontul folosit creaza probleme in textul salvat. Multumesc pentru intelegere.
In contractul de mediere este trecută suma de 200 RON ptr care am primit si chitanța, doar ca eu ma-m supărat Cind mi sa cerut ca vecinul sa între in curtea mea sa vadă cu ochi lui ca acele acuzatii sunt neadevărate si ca apoi urmează sa mi se elibereze un PV care m-a va costa încă 200 RON . Am refuzat sa mai continui discuția iar atunci mediatorul mia spus ca ii va elibera doar vecinului acest PV de încheiere si ca va sti dinsul ce sa scrie in el.....
Acum întreb dacă nu trebuie sa primesc si eu un PV de încheierii si dacă in PV va scrie ce a constatat mediatorul la fata locului ca el a intrat in curte si a vazut ca nu sunt nici un fel de probleme sau va scrie doar k nu sa ajuns la nici un acord in privința problemei.
Si la ce ne folosește acest proces verbal de încheiere.
Multumesc mult ptr răspuns
Probabil ca daca ar fi avut loc medierea ati fi aflat ce il nemultumeste de fapt, concret motivul pentru care va reclama mereu.
Procesul-verbal de incheiere ramane doar la mediator, (reprezinta dovada incheierii procedurii propriu-zise de mediere) iar partile trebuie sa primeasca un certificat de informare.
Cel care a investit mediatorul il poate folosi daca deschide o actiune in instanta.
In afara de suma trecuta in contract, adica 200 lei, nu datorati alta suma, asa ca puteti intraba mediatorul in ce baza solicita inca 200 de lei si cum ii factureaza.