avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Taxe contract de inchiriere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Taxe contract de inchiriere

va rog sa imi spuneti care sunt taxele-impozitul pe care eu ca si proprietar trebuie sa le platesc in cazul in care doresc sa inregistrez contractul de inchiriere al apartamentului meu. Precizez ca suma pentru chirie este de 250 euro lunar.

Multumiri pentru rapsunsuri!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 00:28, 5 Octombrie 2013
Anul asta 2013
- daca aveti servici cu contract de munca sau pensie, platiti 16% din cei 250 eur,
- daca nu aveti servici cu contract de munca, platiti 16% + 5,5% cass din cei 250 eur.

De la anul 2014 se plateste oricum 16% impozit + 5,5% cass din cei 250 eur.
Daca valabilitatea initiala a contractului este de 12 luni,impozitul este de 481 lei/an
multumesc..eu vroiam sa fac contract pe 12 luni din noiembrie...cum de ati ajuns la 481 lei?
ynocentta a scris:

[ link extern ]

:)) :)) :thumbdown:
Aia 480 sunt Euro, nu lei, si reprezinta 16% din cei 250 x 12 luni = 3000 eur/an, care impozitati cu 16 % (ca atat este impozitul in 2013) ... da exact 480 eur/an.
In plus calculatorul nu ia in calcul modificarea (plus 5,5%) din 2014.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe profit sau impozit venit microintreprindere abaflor98 abaflor98 Un SRL care in 2011 a optat pentru impozit pe profit are la 31.12.2012 cifra de afaceri mai mica de 65000eur. Daca in anul 2013 realizeaza o cifra de afaceri ... (vezi toată discuția)
Calcularea unui concediu medical cu codul 14 ( tumora canceroasa) onciuadrian onciuadrian Este vorba de tatal meu si as vrea sa stiu anumite detalii. Este angajat cu 4 ore, cu un salar de 350 Ron, pensionat de boala . A fost operat de neoplasm la ... (vezi toată discuția)
Model de impozitare pfa in sistem real? cum se calculeaza?? Mihai223 Mihai223 PFA in sistem real are obligatia de plata la pensi 31,5% din VENITUL DECLARAT (adica venitul pentru care doresc sa se asigure) + sanatate 5,5% (din VENITUL NET ... (vezi toată discuția)