Daca o pf nu a platit anul acesta contributia de sanatate( este persoana fara venituri) este obligata sa o faca pana la sfarsitul anului?
Am vazut ca obligativitatea platii este pt dobandirea calitatii de asigurat,dar daca nu doreste aceasta calitate?
Cei de la sanatate au spus ca este obligatoriu sa plateasca pt ca este in sistem si nu poate avea intreruperi.
In Romania, daca nu ai nici un fel de venit (si nu esti nici coasigurat) trebuie sa platesti minim 44 lei/luna. NU se poate refuza calitatea de asigurat in sistemul de sanatate romanesc, atata timp cat ai buletin de Romania. Din pacate mai mult ca sigur, va trebui sa platiti cass.
domnul/doamna Trandafir2 : imi este foarte neclar : cum poate statul sa-mi perceapa o taxa ( CASS) si din ce sa platesc taxa asta cand eu nu realizez niciun venit.
Ce fac : ma imprumut ca sa platesc statului ?
Sau platesc CASS din economii - economii la care s-a retinut deja CASS-ul . Asta inseamna dubla taxare. Imi puteti spune articolul de lege unde se mentioneaza obligatia platii unei contributii catre stat in conditiile in care NU AM NICIUN VENIT ? Multumesc mult
Puteti consulta Cod Fiscal art 296^32, si L 95/2006 art. 211
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Cas - neasigurat
stefan8
Buna ziua!
Am fost asigurat, ca student, pana in iunie 2013, dupa care a urmat o perioada de mai bine de un an in care am fost neasigurat. Din octombrie ... (vezi toată discuția)