avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Pot reveni asupra venitului declarat la PFA?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Pot reveni asupra venitului declarat la PFA?

Buna ziua,
Joi am fost la Finante pentru infiintarea unui PFA-profesie liberala,nimeni de la Finante nu mi-a explicat clar care este procedura (m-am dus la registratura degeaba ca asa am fost trimisa).Joi am completat declaratia 070-privind inregistrarea fiscala si declaratia 220-privind venitul estimat,iar luni urmeaza sa ridic codul fiscal (ma voi duce si cu actele pentru a le snurui si cu stampila).
Intrebare:pot reveni asupra declaratiei 220 privind venitul estimat,pentru ca am trecut un venit mare si inteleg ca pana pe 25 decembrie voi avea de achitat impozitul.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: liveomars , utilizator 17:04, 6 Octombrie 2013
Potrivit instructiunilor de completare ale acestui formular,consider ca nu puteti reveni asupra declaratiei 220. In acest caz trebuie sa achitati impozitul stabilit,cu termen de plata la 25.12.2013. Daca veniturile nete realizate pana la finele anului 2013 vor fi sub nivelul celor declarate in D 220,regularizarea acestora si implicit a impozitului pe venit,se va face odata cu depunerea declaratiei 200/2013.








Pentru declaratia 220 nu se depune rectificativa.
Aveti grija ca la declaratia 600, daca va trebui sa o depuneti in maxim 15 zile de la infiintare, sa nu treceti un venit asigurat mai mare decat cel minim obligatoriu adica 741 lei lunar.
Nu exista nicio forma sa revin asupra D 220 si sa fac alta?Nu am ridicat codul fiscal inca,de daclaratia 600 nu mi-a zis nimeni nimic.Chiar nu mi-au dat informatii cei de la Finanhte.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neclaritati pfa nou infiintat ncris78 ncris78 Am infiintat o PFA in nov.2013, activitate comert cu produse second hand. Imediat dupa infiintare am depus la Finate decl.220 cu venitul estimat pe 2013. In ... (vezi toată discuția)
Inregistrare fiscala i.i. alexandrada alexandrada Bun gasit! Maine imi ies actele de la Registrul Comertului pentru o I.I. (activitati de creatie cod CAEN 9003). Pe scurt, am initiat cu atelier de jurnalism, ... (vezi toată discuția)
Contributii obligatorii in cazul unui birou de mediator Lentian Lentian Buna ziua, Am deschis in luna august 2013 un birou de mediator. In prezent nu realizez venituri din alte surse. Venitul declarat la finante a fost de 100 lei ... (vezi toată discuția)