avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Neclaritati PFA nou infiintat
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Neclaritati PFA nou infiintat

Am infiintat o PFA in nov.2013, activitate comert cu produse second hand. Imediat dupa infiintare am depus la Finate decl.220 cu venitul estimat pe 2013.
In cat timp se primeste decizia, din momentul depunerii declaratiei?
Ce obligatii de plata am pentru acest pfa?
Din ianuarie vreau sa angajez o persoana. Ce trebuie sa fac in plus in acest caz?

Va rog sa ma ajutati cu modalitatea de completare a declaratiei 070. Sunt PFA si vreau ca de la 01.01.2014 sa angajez o persoana. Ce rubrici completez pe decl.070? Aceasta declaratie trebuie depusa inainte de anagajearea persoanei?
Mentionez ca Pfa este nou infiintat (in nov.2013) si pana acum am depus doar decl.220.

Ultima modificare: Joi, 19 Decembrie 2013
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:08, 19 Decembrie 2013
Declaratia 070 se depune in maxim 30 zile de la producerea evenimentului adica in luna ianuarie 2014. Bifati ca depuneti declaratia 070 de mentiuni si apoi bifati (la luare in evidenta incepand cu data de 1 ianuarie 2014) si completati la impozitul pe venitul din salarii (perioada fiscala trimestrul) si la toate contributiile sociale si celelalte taxe (sanatate, pensii, somaj, accidente de munca si boli profesionale, fonduri de garantare creante salariale, concedii si indemnizatii).
Apoi in ultima zi lucratoare dinaintea primei zi de incepere a contractului de munca se transmite revisalul.
In ianuarie depuneti si declaratia 220 pentru anul 2014.
Mergeti la finante si vedeti ce aveti de plata pentru trimestrul IV 2013 pentru ca ultima zi de plata este 20 decembrie 2013.
Ultima modificare: Joi, 19 Decembrie 2013
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

declaratii dupa infiintare pfa florinat florinat Subiect: Declaratii dupa infiintare PFA După ce se înființează PFA-ul, cu obiect de activitate prestare servicii către client din UE, obligațile ... (vezi toată discuția)
Declaratii pfa - neplatitor de tva si care face achizitii intracomunitare ally123 ally123 Buna ziua, Tocmai m-am infiintat ca PFA. As vrea sa optez ca neplatitor de TVA si voi face achizitii intracomunitare. Va rog sa-mi oferiti putin suport in ... (vezi toată discuția)
Pfa - formular 220 + 070 wasssu wasssu 1. Legat de formularul 220, ce trec la punctul II. 9 Document de autorizare? Cand am infiintat pfa-ul am primit certificatul de inregistrare, certificat ... (vezi toată discuția)