avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Intervenient accident auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Intervenient accident auto

Buna ziua,

In urma cu 2 ani si jumatate am fost impicat intr-un accident auto, eu fiind la volanul unei masini, propietarul fiind un prieten bun. Eu am fost de vina si am acceptat sa fac amiabila cu respectivul pagubit, dandu-i RCA-ul masinii prietenului meu.

Acum 4 luni am primit o citatie in care eram intervenient fortat intr-un caz de litigii cu profesionisti, adica CASCO cerea plata reparatiilor de la RCA, nu stiu ce legatura am avut eu dar am zis.. bun ca sa nu am probleme am facut o intampinare catre judecatorie in care am recunoscut fapta si am explicat pe larg producerea evenimentului, fiind singurul lucru care il puteam face.

De atunci am mai primit doua citatii din cate intelegeam eu... erau dispute intre ei cu interogari si ale treburi, nu am dat importanta, dar acum 2 sapt mi-a venit o citatie in care eram chemat in judecata tot ca intervenient in acest caz dar era trecut doar reclamantul.. firma CASCO, iar paratul.. firma RCA nu a fost trecuta in citatie, iar atasat citatiei era raportul de expertiza in care cel care a efectuat expertiza a descoperit ca valoarea masinii reparate la ora aceea era mai mica decat valoarea reparatiilor, suma reparatiilor fiind de 20000 lei, iar firma RCA, in urma expertizei trebuie sa plateasca suma de 10500 lei, pe motiv ca valoarea masinii reparate nu este mai mare de atat.

De acord cu ei si intrutotul justificata expertiza, intrebarea mea este de ce mai sunt eu citat in acest caz daca s-a luat o decizie si de ce mai este procesul deschis?

Cine va plati restul sumei?

Exista vreo sansa macabra de a fii eu supus platii sumei ramase? Si daca da, de ce? Care este logica? De ce CASCO a aprobat reparatia masinii cu o suma mai mare decat valoarea ei?

Multumesc mult de tot,

PF

Cel mai recent răspuns: StefanPo , utilizator 19:00, 3 Februarie 2014
Buna seara,

Aceiasi problema o am si eu..si se tot amana ,ar trebui sa imi fac probleme?am trimis de fiecare data intampinare prin fax catre judecatorie..ultima solutie este:
Complet: C5 Civil Fond Funciar Minori-Familie am. pr.
Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt: Respinge excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune, ca neîntemeiată. Acordă termen pentru continuarea judecăţii la data de 20.02.2014, pentru când vor fi citate părţile. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 31.01.2014.
Document: Încheiere de şedinţă 31.01.2014

Desi au trecut mai bine de 3 ani totusi vad ca nu s-a prescris..
Atunci am avariat 2 masini,insa chiar daca am gresit rcaul e obligat de lege sa despagubeasca ,nu?Ar fi vreo sansa ,indiferent cat de mica,sa fiu declarat vinovat daca sunt citat ca si :"Intervenient"?Am decizia politiei de atunci si copia Rcaului.

Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intervenient dosar civil! andreicrm andreicrm Buna ziua , Am fost chemat in judecata ca intervenient intr-un dosar civil intre doua societati de asigurari ..am facut un rca,iar intre timp am lovit pe ... (vezi toată discuția)
Am fost citat ca intervenient fortat dupa 2 ani de la o usoara tamponare ovidiu_xxl2006 ovidiu_xxl2006 Buna seara.Se pare ca dupa 2 ani de la accidentul(sau ma rog mica tamponare) dupa care am fost sanctionat cu amenda contraventionala si permisul luat pe 2 ... (vezi toată discuția)
Casco - dauna prin regres rca clubbero1 clubbero1 Am lovit o masina in parcare din neatentie. Din pacate eu aveam asigurare la o societatea-fantoma. M-am dus la societatea-fantoma cu persoana pagubita pentru ... (vezi toată discuția)