Buna ziua
Lucrez intr-o societate privata in calitate de ing. electro. Managerul punctului de lucru a semnat un contract de munca in strainatate pentru o perioada determinata de timp.
In acesta perioada conducerea societatii imi propune de a inlocui managerul punctului de lucru printr-un act aditional in care mi se aplica un spor de 25 % din salarul brut pe care-l am in prezent.
Va rog sa-mi precizati daca procedura este corecta si care sunt drepturile salariale de care pot beneficia in conditiile in care salarul de manager de locatie este dublu pe grila de salarizare fata de al meu. In conditiile date nu ar trebui sa beneficiez de drepturile salariale conform atributiilor de manager?
Va multumesc.
Da, doar acest act aditioanal. Mentionez faptul ca exercit aceast cumul de functie de 8 luni managerul fiind plecat pe durata determinata de 8 luni, dar acum a prelungit contractul pe o perioada de 2 sau 3 ani. In acesta perioada am beneficiat de spor
Cumulul de functii se poate efectua, in practica :
- prin incheierea de c.i.m. pe functii diferite si salarii distincte
- prin incheierea unui act aditional la c.i.m. si acordarea unui spor la salariu
Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
Dreptul muncii
Sgaverdia
Buna seara
In perioada dec 2012 - dec. 2016 am avut functia de ing. electro cu atributiuni de coordonare si conducere ( manager) fiind aplicat un spor de 25 % ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale
ana_mirea
Daca pana la o anumita data am avut un salar de baza dar indeplineam 2 functii fara a se face distinctie intre acestea (ca timp alocat si salariu), este legal ... (vezi toată discuția)