avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Insarcinata fara asigurare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Insarcinata fara asigurare

Buna ziua,

Sunt insarcinata in 14 saptamani. Am citit pe forum ca orice femeie insarcinata sau lauza beneficiaza de asigurare de sanatate fara a plati retroactiv contributia. Mentionez ca eu nu am mai lucrat in Romania din Iunie 2012.

Am fost la CAS si mi s-au cerut urmatoarele documente:

1. Adeverinta venit de la Finante pe 5 ani (2008-2013);- de aici reiese ca nu am avut alte venituri impozabile decat cele salariale.
2. O adeverinta de la medic care sa ateste faptul ca sunt insarcinata si perioada sarcinii;
3. Plata pe 6 luni de zile retroactiv. Adica inainte sa raman insarcinata. Eu am ramas in Iunie iar ei cer plata din Ianuarie- Iulie.

Plus ca nu accepta adeverinta tradusa pe care o am de la medicul meu ginecolog din Ungaria. Chiar trebuie sa merg si sa platesc pentru consultatie ca sa mi se emita o adeverinta? De ce nu o accepta pe cea tradusa si de ce mi se impune plata contributiei retroactiv?
Cui trebuie sa ma adresez cu o plangere? Sau ce anume ma sfatuiti sa fac?

Multumesc anticipat pentru ajutor!

Alte discuții în legătură

Servicii medicale pentru o gravida fara venit danacrina danacrina Buna ziua, Sunt insarcinata in 7 saptamani si nu am un loc de munca . Ce drepturi am la serviciile medicale in aceasta perioada? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Pot beneficia de concediu ingrijire copil pt 2 ani? Cris7a Cris7a Va rog sa-mi spuneti daca pot benefica de concdi ingrijire copil pana la 2 ani daca in ultimele 12 luni , am o luna de concediu fara plata ? din cate am ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de maternitate Isabela68 Isabela68 Cine ma poate lamuri cu ce data trebuie eliberata (sau se elibereaza conform legii) adeverinta de maternitate pentru serviciu de catre medicul ginecolog? De ... (vezi toată discuția)