Daca in calitate de debitor am introdus o cerere de deschidere a procedurii insolventei simplificate formulata pe timpul cat era in vigoare legea 85/2006, dar primesc termen dupa ce intra in vigoare oug 91/2013, procedura de judecata va fi cea prevazuta de noua lege?
Ma intereseaza valoarea prag instituita si ptr. cererile de deschidere a insolventei pentru debitori. In vechea lege nu era nici-o valoare prag ptr. cererea debitorului, dupa legea noua am inteles ca da.
Ms.
V-am informat gresit in mesajul anterior. Corectez cu extras din ordinanta: Art. 348. - (1) Prezenta ordonanta de urgenta intra in vigoare la data de 25 octombrie 2013
(2) Prezenta ordonanta de urgenta se aplica si procedurilor de prevenire a insolventei si de insolventa aflate in derulare la data intrarii sale in vigoare, cu exceptia dispozitiilor art. 183-203, care se aplica doar cererilor introduse dupa data intrarii in vigoare a acesteia.
Din ce am citit nu prea reise ca valoarea prag este aplicabila la procedura simplificata, nici in noua lege.
Am senzatia ca textul legii cand spune de ” proceduri” se ref. la etapa de dupa admiterea cererii de deschidere a procedurii insolventei. Anterior acestei date avem DOAR O CERERE, apoi avem o procedura. Parerea mea...
Insolventa pfa
Ana Popescu
Buna ziua,
se poate cere direct intrarea unui PFA in procedura simplificata a insolventei respectiv in faliment daca aceasta detine datorii mari la ... (vezi toată discuția)