avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Cerere depusa inainte de intrarea in vigoare a OUG ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Cerere depusa inainte de intrarea in vigoare a OUG 91/2013. Procedura.

Daca in calitate de debitor am introdus o cerere de deschidere a procedurii insolventei simplificate formulata pe timpul cat era in vigoare legea 85/2006, dar primesc termen dupa ce intra in vigoare oug 91/2013, procedura de judecata va fi cea prevazuta de noua lege?
Ma intereseaza valoarea prag instituita si ptr. cererile de deschidere a insolventei pentru debitori. In vechea lege nu era nici-o valoare prag ptr. cererea debitorului, dupa legea noua am inteles ca da.
Ms.
Cel mai recent răspuns: DanyD , utilizator 09:27, 9 Octombrie 2013
Se merge la legea veche
V-am informat gresit in mesajul anterior. Corectez cu extras din ordinanta:
Art. 348. - (1) Prezenta ordonanta de urgenta intra in vigoare la data de 25 octombrie 2013
(2) Prezenta ordonanta de urgenta se aplica si procedurilor de prevenire a insolventei si de insolventa aflate in derulare la data intrarii sale in vigoare, cu exceptia dispozitiilor art. 183-203, care se aplica doar cererilor introduse dupa data intrarii in vigoare a acesteia
.
Din ce am citit nu prea reise ca valoarea prag este aplicabila la procedura simplificata, nici in noua lege.
Ultima modificare: Marți, 8 Octombrie 2013
trandafir2, moderator
Am senzatia ca textul legii cand spune de ” proceduri” se ref. la etapa de dupa admiterea cererii de deschidere a procedurii insolventei. Anterior acestei date avem DOAR O CERERE, apoi avem o procedura. Parerea mea...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa dupa vechiul cod aka.fg aka.fg Buna seara,cu multumiri anticipate tuturor celor ce vor raspunde. Intrebarea este daca se mai poate cere intrarea in insolventa dupa vechiul cod,sau daca nu, ... (vezi toată discuția)
Insolventa pfa Ana Popescu Ana Popescu Buna ziua, se poate cere direct intrarea unui PFA in procedura simplificata a insolventei respectiv in faliment daca aceasta detine datorii mari la ... (vezi toată discuția)
Cum se poate inchide o firma cu datorii papy76 papy76 am o firma cu datorii la stat si la o banca cum pot sa scap de ea fara sa am probleme pe viitor (vezi toată discuția)