avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt Calificat?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt Calificat?

Buna ziua

Parintii mei au incheiat o promisiune de vanzare cumparare in care cumparau un teren de 10000 m2 cu nuci.Eu impreuna cu un var, stiind ca vom cumpara terenul am cules inainte sa se incheie contractul de vanzare nucile si le-am vandut.Parintii mei au fost anuntati de cei care aveau terenul sa restituie banii de pe nuci sau nucile ca in caz contrar vor face plangere la politie .Nu am crezut ca se va ajunge asa departe asa ca nu au fost bagati in seama:((.Cateva zile mai tarziu acestia ne-au acuzat de furt calificat prin plangere penala.I-am sunat si mi-am cerut scuze ,spunandu-i ca le vom da banii in momentul vanzarii,acestia nu au acceptat chiar ne cer o suma mult mai mare decat valoarea nucilor in schimbul retragerii plangerii#-o Ce putem face?Cat de grava este situatia?#-o
Plangerea nu se poate retrage dar daca achitati prejudiciul lucrurile pot lua o turnura buna pentru cei care au cules nucile fara drept.
Cat priveste suma incercati sa va intelegeti.
Chiar daca este la inceput?detinatorii terenului au trimis prin posta plangerea penal(nu sunt din localitate)chiar este furt calificat???ce se intampla daca refuz sa ii dau ce suma cere(este de 4 ori mai mare decat valoarea nucilor)
Plangerea nu se poate retrage, iar daca nu achitati prejudiciul este posibil sa fiti trimis in judecata, incercati totusi sa va intelegeti cu privire la prejudiciu.
Nu reusesc sa ma inteleg la suma,cere prea mult(m-am grabit si am vandut nucile sub pret),se poate face ceva ?,nu este o infractiune daca cere mai mult decat valoreaza si daca ma conditioneaza cu aceasta fapta?Am un prieten pe care il pot pune martor sa zica ca de fapt m-am inteles verbal cu proprietarii sa le muncesc terenul si sa iau astfel nucile,in acest caz mai este vorba de furt?
Va sfatuiesc sa discutati cu un avocat in legatura cu strategia apararii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt calificat newguy98 newguy98 Buna ziua, V-as ruga sa ma ajutati cu o problema. Am aproape 50 de ani, si am sustras dintr-un supermarket un produs in valoare de 9 RON, m-au prins, au ... (vezi toată discuția)
Furt calificat Ambbim Ambbim Buna ziua,am nevoie de niste informatii in legatura cu o persoana.A fost prins si arestat preventiv pentru 30 zile in data de 6 decembrie 2018 in Sibiu pentru ... (vezi toată discuția)
Plangere penala mony_lichy mony_lichy buna ziua.ma numesc monica,sunt din alba si acum o luna lucram la o firma de termopane.aici faceam si incasari.am lucrat la aceasta firma 2 ani jumate pana ... (vezi toată discuția)