avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Iesire din indiviziune si dezbaterea mostenirii
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Iesire din indiviziune si dezbaterea mostenirii

Buna ziua, parintii mei au decedat, eu si fratii mei vrem sa dezbatem succesiunea si sa facem iesirea din indiviziune, dupa urma acestora. Noi ne-am inteles aupra bunurilor ramase este vb de o casa de locuit la tara, un apartament in oras, 1 Ha de padure, 4 Ha de teren arabil extravilan. Acum exista o problema parintii nostrii nu au dezbatut mostenirea dupa parintii lor. Ce acte ne trebuie sa incepem toata aceasta actiune? Cum putem face sa putem dezbate cuccesiunea dupa parintii nostrii si iesirea din indiviziune si cat ne-ar costa la notar toata aceasta treaba. Dar cat ne-ar costa la mediator
Trebuie să obțineți certificat de moștenitor de la notar, acesta având competență în această privință.Cât privește partajul succesoral, dacă îl veți efectua la mediator, iar apoi veți merge la instanță , pentru a obține o hotărâre de expedient, veți plăti doat jumătate din taxa de timbru, casre se calculează la valoare. Onorariul mediatorului este negociabil, de principiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune d_dumitrascu d_dumitrascu Buna ziua, parintii mei au decedat, eu si fratii mei vrem sa dezbatem succesiunea si sa facem iesirea din indiviziune, dupa urma acestora. Noi ne-am inteles ... (vezi toată discuția)
Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac stefan_constanta stefan_constanta 01.05.2008 A DECEDAT TATAL MEU SI A RAMAS MAMA FRATELE MEU SI EU TATAL AVAND UN TITLU DE PROPIETATE ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru intr-o mostenire rezolvata prin mediere toppp toppp In cazul in care in urma unei medieri cei 2 mostenitori se inteleg ca unul sa renunte la partea lui contra unei sume de bani, daca se merge cu acordul in ... (vezi toată discuția)