avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua, parintii mei au decedat, eu si fratii mei vrem sa dezbatem succesiunea si sa facem iesirea din indiviziune, dupa urma acestora. Noi ne-am inteles aupra bunurilor ramase este vb de o casa de locuit la tara, un apartament in oras, 1 Ha de padure, 4 Ha de teren arabil extravilan. Acum exista o problema parintii nostrii nu au dezbatut mostenirea dupa parintii lor. Ce acte ne trebuie sa incepem toata aceasta actiune? Cum putem face sa putem dezbate cuccesiunea dupa parintii nostrii si iesirea din indiviziune si cat ne-ar costa la notar toata aceasta treaba. Dar cat ne-ar costa la mediator.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 13:45, 7 Octombrie 2013
La mediator nu se deybate succesiunea. la mediator ati putea apela numai daca nu va intelegeti. Notarul sau instanta este competent in a deybate succesiunea care se va finaliya cu un certificat de mostenitor si partaj, cazul notarului, sau hot. judecatoreasca cazul instantei.
Trebuie dezbatute succesiunile dupa parinti si dupa bunici. Bunicii dvs mai avea si alti copii?
Costurile se pot afla numai daca mergeti cu actele la un notar sa va calculeze onorariul. Daca au trecut mai bine de doi ani de la decesele parintilor, bunicilor seva percepe si 1% impozit pe succesiune.
Eu am zis ca ne intelegem ca fratii, dar niciunl dintre acestia nu vor sa deschida actiunea legata pentru dezbaterea succesiunii. Din acest nonsiderent am spus daca se poate face aceste lucruri la mediere, cam acesta ar fi conflictul, apoi sa impartim costurile in mod egal. Bunicii au mai avut 2 copii.
Dupa bunici trebuie chemati si ceilalti copii. Daca nu se vrea deybaterea succesiunii la notar va adresati instantei de judecata, dupa ce in prealabil luati de la notar o incheiere obligatorie pentru instanta. Mergeti si la mediere. Costurile in acest caz se vor mari considerabil daca nu va intelegeti si va prezentati toti la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune si dezbaterea mostenirii d_dumitrascu d_dumitrascu Buna ziua, parintii mei au decedat, eu si fratii mei vrem sa dezbatem succesiunea si sa facem iesirea din indiviziune, dupa urma acestora. Noi ne-am inteles ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune,costuri si pasii ce trebuiesc parcursi cristi091974 cristi091974 Buna seara, Am avut o bunica care a decedat saptamana trecuta la varsta de 91 de ani.In anul 1987 a facut un testament (legalizat la notar) in care ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire - cum intram in posesia documentelor necesare? moisa simona moisa simona Va rog ajutatima ,tatal meu a decedat acum 1an si4 luni ,in familie mai sunt o mama un frate si doua surori( cu mine 2), toti majori ,intrebarea este cum se ... (vezi toată discuția)