Buna seara.Mama mea a facut un partaj la mediator impreuna cu fratii (2 la numar) , in care au impartit mostenirea, tot atunci unul dintre frati a dat o declaratie de neacceptare a mostenirii, Intre timp cei 2 frati au decedat. Intrebarea este , daca copii celui decedat poate ataca acel partaj de mediere si daca mai au dreptul la mostenire dupa bunici. Multumesc!
Buna seara,
1. Daca acel asa zis partaj a ramas doar la MEDIATOR fara dezbatere succesiune la notar sau instanta, este egal cu ZERO! Actele incheiate la mediator nu au valoare juridica.
2. Daca acea declaratie de renuntare s-a dat la un mediator este fara valoare juridica.
Mergeti la notar sau in instanta impreuna cu nepotii (ei vin prin reprezentarea parintilor lor decedati) si dezbateti succesiunile si faceti partajul.
Actele incheiate la mediator sunt ..... ZERO BARAT ele neavand valoare juridica in materie de dezbateri succesorale si partaj.
ATENTIE, asa zisele acte emise de mediatori nu pot duce la intabularea bunurilor si nici la instrainare.
REPET actele incheiate DOAR in fata unui mediator NU AU VALOARE JURIDICA, sunt simple hartii fara valoare.
Multumesc frumos pentru raspunsuri.Actul a fost incheiat la Mediator si dupa au mers la Notar, acolo unul dintre frati a facut separat cerere de neeaceptare a mostenirii, copii acestuia mai au drept la. mostenire? Multumesc.
Multumesc pentru raspuns.O singura intrebare mai am , copii celui care a decedat , si care nu a renuntat la mostenire, doresc sa treaca mostenirea pe numele lor, ce demersuri se pot face? Multumesc .
Succesiune
nicoleta63
sotul meu a decedat si am 2 copii majori.Copiii vor sa cedeze in favoarea mea tot ceea ce aveam eu si sotul impreuna
.Am fost la un notar si am spus aceste ... (vezi toată discuția)