avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Soacra mea are o mostenire de la parinti care onsta in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Soacra mea are o mostenire de la parinti care onsta in o locuinta ...

Soacra mea are o mostenire de la parinti care onsta in o locuinta si un teren agricol
La dezbaterea mostenirii au participat sora ei si un frate
casa a ramas prin renuntare a partilor , fratelui ei
acesta din urma a decedat si mostenirea a ramas sotiei si celor trei copiii
Acum soacra mea si sora ei au mers la un notar sa treaca si terenul la succesiune
Cei trei copii ai fratelui lor au renuntat la partea ce le revenea pe teren pentru cá asa se cuvenea dupa intelegere
Notarul a facut actele in care i a trecut insa la mostenire si pe cei trei copiii si pe mama lor pentru ca asa a spus notarul ca prevede legea .
As vrea sa stiu daca asa sunt procedurile acum sau au fost inselati pentru ca mai apoi sa faca alte procuri si alte acte pe alti bani ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:11, 9 Martie 2022
probbail ca au dezbatut succesiunea si au introdus doar casa, apoi au facut partaj si asa a ajuns fratele proprietar pe casa ca apoi, aceasta casa sa revina sotiei si copiilor..

casa a ramas prin renuntare a partilor , fratelui ei

prin partaj, nu prin renuntare. Daca ar fi vb de o renuntare intr-adevar, nu mai au dreptul la teren soacra si sora ei.
acuma, pt teren, participa soacra, sora si mostenitorii fratelui, abia dupa ce devin proprietari, pot face partaj pt acel teren cu soacra si sora.
deci corect a facut actele notarul.

Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu mostenirea anechitei anechitei in anul 2004 ,in urma decesului socrului meu , soacra a solicitat din partea noastra o imputernicire notariala pentru renuntarea la mostenire in favoarea ei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! socrul meu, detinator al unui certificat de mostenitor ... monica61 monica61 Buna ziua! Socrulmeu, detinator al unui certificat de mostenitor pentru casa si teren, a murit, lasand in urma o sotie si patru copii. Vor sa faca succesiunea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog frumos sa ma ajutati cu indrumari. cum procedez ... Monica R Monica R Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu indrumari. Cum procedez pentru a deveni unic proprietar al imobilului si terenului aferent, mostenire dupa parinti, ... (vezi toată discuția)