avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie!

buna seara!va rog sa ma ajutati si pe mine cu o informatie:sunt insarcinata si nelucrand nu pot beneficia de indemnizatia de crestere!am auzit de acest stimulent de insertie.poate sa beneficieze sotul de el,dar fara a-si suspenda nici o zi activitatea la firma?Adica fara sa intre in concediu sau alte chestii?si daca se poate unde ma adresez si cam ce acte ar fi nevoie?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:11, 8 Octombrie 2013
1. - Sotul poate beneficia direct de stimulentul de insertie (fara sa intre in CCC) incepand cu data nasetrii copilului daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) a avut venituri din salarii.
- Adica la lucra in continuare si va primi salariu iar statul ii mai da 500 lei lunar pana va implini copilil 2 ani.
- De asemenea va beneficia si de alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani.

2. - Mergeti la Primarie si solicitati lista cu actele necesare pentru stimulentul de insertie si alocatia de stat pentru copii.
- Tot la Primarie veti depune apoi aceste acte necesare.
Ultima modificare: Marți, 8 Octombrie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - ajutoare sociale pentru mame danafl danafl buna ziua. numele meu este ,,,,, sunt casnica si insarcinata in 7 luni.sotul meu este taximetrist.intrebarea mea este daca pot beneficia de ajutor social ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil roxanagabriela12 roxanagabriela12 Buna ziua!Imi cer scuze pt deranj...am si eu o nelamurire si poate ma puteti ajuta dvs.Eu sunt insarcinata in 5 luni aproape si nu lucrez dinainte sa aflu ca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de la stat? elizaelena elizaelena buna ziua! anul trecut am terminat liceul , si nu am reusit sa imi gasesc un loc de munca stabil pana la aceasta data. acum sunt insarcinata in6 luni. sotul ... (vezi toată discuția)