avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chemat in judecata civila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chemat in judecata civila

Buna seara,
Am fost chemat in judecata pt dezbaterea de mostenire. Am primit o Comunicare in Adresa emisa pe 26 septembrie, ea contine:
In legatura cu dosarul privind datele de identificare de mai sus, in calitate de Parat, va comunicam ca in termen de 25 zile de la primirea prezentei comunicari,
sub sanctiunea decaderii din dreptul de a mai depune probe si de a invoca exceptii, aveti obligatia de a depune intampinarea. Depuneti documentele solicitate si inscrisurile doveditoare intr-un exemplar pentru instanta si cate un exemplar pentru fiecare parte, cf. art 150 NCPC.
Conform art 205 alin 2 din Legea 134/2010 privin C.P treb sa cuprinda:
a) numele şi prenumele, codul numeric personal, domiciliul sau reşedinţa pârâtului ori, pentru persoanele juridice, denumirea şi sediul, precum şi, după caz, codul unic de înregistrare sau codul de identificare fiscală, numărul de înmatriculare în registrul comerţului ori de înscriere în registrul persoanelor juridice şi contul bancar, dacă reclamantul nu le-a menţionat în cererea de chemare în judecată. Dispoziţiile art. 148 alin. (1) teza a II-a sunt aplicabile în mod corespunzător. Dacă pârâtul locuieşte în străinătate, va arăta şi domiciliul ales în România, unde urmează să i se facă toate comunicările privind procesul;
b) excepţiile procesuale pe care pârâtul le invocă faţă de cererea reclamantului;
c) răspunsul la toate pretenţiile şi motivele de fapt şi de drept ale cererii;
d) dovezile cu care se apără împotriva fiecărui capăt din cerere, dispoziţiile art. 194 lit. e) fiind aplicabile în mod corespunzător;
e) semnătura.

As dori sa stiu daca termeniul de 25 de zile este legal si as dori sa mi spuneti cum trebuie sa procedez.
Mai am 13 zile va rog sa ma ajutati.Multumesc
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 22:31, 8 Octombrie 2013
Termenul este legal, potrivit art. 201 alin. 1 N. C. proc. civ., paratul are obligatia de a depune intampinare in termen de 25 de zile de la momentul la care i-a fost comunicata cererea de chemare in judecata.
Aceasta obligatie este prevazuta sub sanctiunea decaderii paratului din dreptul de a mai propune probe si de a invoca exceptii, in afara celor de ordine publica, daca legea nu prevede altfel (art. 208 alin.2).
Solicitati ajutorul unui avocat macar pt redactarea intampinarii, pt ca in mod sigur nu va puteti exprima asupra exceptiilor de procedura, daca acestea exista si nici temeiul legal pe care va bazati in sustinerile dvs.
daca nu depun in termen de 25 de zile decad si din drepturi?
Ma refer la reptul de mostenitor
Decadeti din dreptul de a invoca exceptii,administra probe(cu alte cuvinte de a formula aparari la pretentiile reclamantului) in cadrul actiunii formulate, nu va pierdeti drepturile dvs cum gressit a-ti inteles.Totusi neformularea intampinarii nu este o optiune,aveti timp suficient consultati un av.
Va rog ma poate ajuta cineva cu un model de intampinare?Am fost chemat in judecata pt dezbatere de mostenire si treb sa demonstrez ca sunt unul dintre copii mostenitori. Si de ce acte am nev. Multumesc

Alte discuții în legătură

Divort revenire nume Raceanu Raceanu În calitate de parat va comunicam cain termen de 25 zile de la primirea prezentei comunicari sub sanctiunea decaderii din dreptul de amai depune probe si de ... (vezi toată discuția)
Procedura de depunere a întâmpinării de către pârâți: cine avea obligația de a sesiza depășirea termenului de depunere? adi8165 adi8165 Buna ziua Am un proces de granituire de doi ani jumate si am sesizat acum in dosar o Comunicare Adresa catre parati in care scrie astfel \"in termen de 25 ... (vezi toată discuția)
"comunicare adresa" este echivalenta cu chemarea in judecata? ... Iaan Iaan \"Comunicare Adresa\" este echivalenta cu chemarea in judecata? Buna ziua, am primit (data de pe plic 15.04) o \"Comunicare adresa\" (data emitere 4.04.) ... (vezi toată discuția)