avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... ONG - cu activitati economice
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

ONG - cu activitati economice

Buna,un ong care desfasoara si act economice si comert on line tb sa se inregistreze si la Registrul Comertului?
Cel mai recent răspuns: ContSters298774 , utilizator 10:31, 10 Octombrie 2013
Asociatiile constituite conform OG 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii nu se inregistreaza la Registrul comertului. Acestea dobandesc personalitate juridica prin inscrierea in Registrul asociatiilor si fundatiilor aflat la grefa judecatoriei in a carei circumscriptie teritoriala isi are sediul. Ca atare, acestea pot tine registrul unic de control, in functie de optiunea acestora.
Pentru activitatea economica trebuie sa depuneti declaratia 010 cu mentiunea la plata impozitului pe profit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre inregistrarea mentiunilor- ong camiha camiha Buna dimineata, Imi poate spune cineva care este procedura de inregistrare a mentiunilor in cazul unui ONG? Trebuie sa prelungesc contractul de comodat ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru deschiderea unui punct de lucru Cristhine Cristhine Buna ziua! Care sunt actele/aprobarile/documentele necesare pentru deschiderea unui punct de lucru al unui ONG? (vezi toată discuția)
Schimbare sediu beatrice-gabriela beatrice-gabriela buna ziua as dori sa stiu: 1. unde trebuie sa merg pentru a-mi schimba sediul ong-ului si ce acte imi trebuie? 2.in cazul in care un ong se desfiinteaza ce ... (vezi toată discuția)