avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire fara a avea succesiunea facuta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire fara a avea succesiunea facuta

As dori sa-mi spuneti cum se imparte o suma de bani primita dupa vanzarea unei case ,intre copii si un parinte in cazul urmator:
Mama mea a decedat acum 10 ani,iar eu impreuna cu ceilalti 4 frati ai mei nu am facut inca succesiunea ,tatal nostru ramanand singur.Datorita faptului ca s-a vandut casa bunicii mele din partea mamei ,s-a impartit acea suma in mod egal intre frati, mamei mele revenindu-i o anumita suma.Acea suma de bani va trebui impartita intre noi, copiii, sau intre noi si tata? Daca va trebui impartita intre copii si parinte, cum se va imparti?
Cel mai recent răspuns: someru , utilizator 09:25, 22 Octombrie 2013
Acea suma va trebui impartita intre tata si copii, ea face parte din masa succesorala a mamei. La dezbaterea mostenirii tatal dvs va lua cota de 1/4 iar dvs impreuna toti cei patru copii 3/4. Adica fiecare copil va avea o cota de 3/16 iar tatal 4/16 din bunurile ce apartineau mamei dvs.
Banii se pot imparti acum in proportia enumerata mai sus,fara a se face succesiunea?
Va multumesc.
Am uitat sa mentionez ca mama mea a murit prima, apoi bunica.Este acelasi lucru?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un fel de mostenire romica.b romica.b sotia mea are o sora si impreuna mai au doi frati de tata . In urma cu 13ani tatal lor a murit , iar acum doi ani a murit si mama fetelor. Nu sa facut ... (vezi toată discuția)
Mostenire someru someru As dori sa-mi spuneti cum se imparte o suma de bani primita dupa vanzarea unei case ,intre copii si un parinte in cazul urmator: Mama mea a decedat acum 10 ... (vezi toată discuția)
Succesiune Stefan 88 Stefan 88 Buna ziua!Am urmatoare problema fratele meu dupa moartea mamei la un an a deschis succesiunea impreuna cu tata ,intrebarea se poate face succesiunea fara sa ... (vezi toată discuția)