avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incepand de cand se plateste pensia alimentara?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incepand de cand se plateste pensia alimentara?

Buna ziua!Eu si sotul meu suntem in divort.Nu mai locuim impreuna de un an si 9 luni,el fiind plecat din tara.In momentul in care ne.am separat fizic,eu am locuit cu copilul in tara,iar el in strainatate.Incepusem renovarea casei impreuna,eu contribuind cu salariul meu din Ro iar el trimitand cat putea,din afara.Pe parcurs relatia s.a deteriorat si am decis sa ne despartim.Pt a compensa cumva faptul ca si el a participat financiar la renovarea casei in care locuiesc(a parintilor mei)am sugerat sa nu ii accept ajutor financiar pt minor.si asa au stat lucrurile timp de 7 luni.Dupa care am depus actele de divort,pt care am fost de comun acord si i/am zis ca daca nu ne mai impacam,ar fi bn sa contribuie la intretinerea copilului.El a stabilit ca v-a plati 150e lunar(lucra ca sofer pe tir-international).In prima luna a platit 100e(pt ca stabilisem plata,cand luna incepuse(deci nu "prinsesem luna intreaga")si apoi a trimis 150e timp de 3 luni.Acum a revenit in tara,probabil definitiv si a zis ca o sa trimita cand o sa aiba pt ca el e fara niciun venit si" traieste din nimic".Mentionez ca noi suntem in curs de divort,sapt viitoare avem a 2/a infatisare.El s.a angajat printr/o hartie facuta la notar,ca v/a plati 150e lunar,cat locuieste in strainatate,acum nu cred ca mai are vreo valoare acea hartie,insa la procese nu participa deoarece locuieste la 800km de orasul meu.Ce ma sfatuiti sa fac in legatura cu pensia alimentara?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: bella133 , utilizator 12:47, 9 Octombrie 2013
Va trebui sa o cereti in instanta. In functie de venitul tatalui, judecatorul va decide o suma.
In legatura cu pensia alimentara: nu confundati obligatiile dv cu drepturile copilului. Copilul are dreptul la intretinere din partea ambilor parinti, dv nu aveti niciun drept sa utilizati banii copilului pentru renovarea apartamantului parintilot dv. Banii sunt pentru copil, punct.Nu mai negociati niciodata cu drepturile copilului.
Pensia alimentara va fi stabilita raportat la venitul minim pe economie, avand in vedere ca tatal nu are momentan loc de munca.
Acum la instanta este depus un act facut la notar in care el spune ca v-a plati o suma,care nu mai este valabila.La infatisarea de sapt viitoare,cand merg,ar trebui sa spun cum stau lucrurile in prezent,ca el nu mai are niciun venit si sa se stabileasca o pensie,luand in calcul acest lucru,corect?As dori,daca se poate,sa imi confirmati daca am inteles bn acest lucru!Multumesc frumos pt sfat!
Cred ca nu m/am facut bn inteleasa,era vb despre faptul ca atata timp cat relatia a decurs bn, el a trimis bani pt locuinta.nu pt copil iar eu i/am investit in locuinta.Dupa ce ne/am despartit,eu i/am refuzat banii pana ce am depus actele de divort,adica s/a concretizat despartirea.Iar ce a trimis el timp de 3 luni,pt copil,suma stabilita de el,au intrat intr/un cont si acolo sunt si in prezent.cat despe casa,eu ma ocup in continuare si de teminarea lucrarii si de intretinerea copilului.Avand in vdr ca in instanta nu s/a stabilit nimic inca,el a considerat ca a facut un act benevol(si aici l/am citat),trimitand acei bani,timp de 3 luni.Casa in care locuim este acum a mea si a copilului meu,avem doar un dormitor si o baie iar restul casei l/am ridicat din veniturile mele si totul se va finaliza tot din salariul meu,mai exact ..minimul pe economie,1000lei bani "in mana".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara danarol danarol Buna ziua!as dori sa stiu cum se stabileste pensia alimentara la un minor de 1an.tatal copilului este cadru militar si beneficiaza si de alte drepturi ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare prin instanta - sulta platita, lipsa dovezi mirela4545 mirela4545 Buna ziua.Am divortat in urma cu 3 ani,iar sotul meu a parasit domiciliul.Eu i-am dat banii pe jumatatea lui de casa(pt ca figuram amandoi pe contractul de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu expedierea pensiei de intretinere de la u.m gabriella20 gabriella20 Dupa pronuntarea divortului in luna decembrie 2006 si dupa ce am vazut ca timp de cateva luni fostul sot nu a trimis nici o suma de bani am trimis la unitatea ... (vezi toată discuția)