avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua!as dori sa stiu cum se stabileste pensia alimentara la un minor de 1an.tatal copilului este cadru militar si beneficiaza si de alte drepturi banesti(norma hrana,sporuri,si chirie.mentionez ca in urma divortului si eu locuiesc cu chirie.multumesc
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 07:22, 13 Februarie 2012
pensia alimentara va avea un cuantum de pana la 1/4 din veniturile obtinute.
Nu se va lua in calcul norma de hrana si banii pentru chirie.
Pensia poate fi stabilita pana la 25 % din venitul lunar net.
Norma de hrana nu intra in venitul lunar net, nu poate fi urmarita pt niciun fel de datorii, deci nici in baza de calcul a pensiei de intretinere. La fel si banii de chirie.
Nu are importanta faptul ca si dv locuiti cu chirie.
Daca doriti ca pensia sa atinga plafonul maxim, ramane in sarcina dv sa faceti dovada ca nevoile minorului sunt foarte mari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere minor, cadru militar Andreea Istrate Andreea Istrate Pentru stabilirea cuantumului pensiei de intretinere datorate de catre tata minorului se au in vedere diverse sume de bani ce constituie venitul sau ... (vezi toată discuția)
Pensie întreținere Alexx20 Alexx20 Buna seara, Mă aflu și eu în următoarea situație: am divorțat în urma cu 4 ani de comun acord la notar, cu 500 lei pensie de întreținere. Peste 2 ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie alimentara la cadre militare lucasica lucasica Imi puteti spune cum se calculeazapensia alimentara la un cadru militar? Mai exact la un subofitei MAI. Si daca se pune in calcul si norma de hrana, care este ... (vezi toată discuția)