avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Marca
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Marca

Ma aflu intr un proces civil pe proprietate intelectuala unde voi cere daune pentru folosirea fara drept a unei marci inregistrate . Societatea respectiva stia ca marca noastra este inregistrata in urma unie notificari primite de la nou . A continuat sa foloseasca marca nostra aproximativ 18 luni dupa primirea notificarii si a 2 dosare penale renuntand pana la urma a o mai folosi.

Intrebarea mea este la ce mod pot cere despagubiri ?
Pot spune ca redeventa pentru a folosi marca este de ex 1000 de euro pe luna( cine vrea cumpara cine nu sa nu o foloseasca)?
Cel mai recent răspuns: edipav , utilizator 17:02, 9 Octombrie 2013
conform art 14 alin 2 din OUG 100/2005, ptr stabilirea daunelor interese se iau in calcul
"toate aspectele corespunzătoare, cum ar fi consecinţele economice negative, în special, pierderea câştigului suferită de partea vătămată, beneficiile realizate în mod injust de către persoana care a încălcat un drept de proprietate industrială protejat şi, după caz, elemente, altele decât factorii economici, cum ar fi prejudiciul moral cauzat titularului dreptului încălcat; sau
b) cu titlu de alternativă, atunci când este cazul, fixarea unei sume forfetare pentru daunele-interese, pe baza unor elemente cum ar fi cel puţin suma redevenţelor sau valoarea drepturilor care ar fi fost datorate, dacă persoana care a încălcat un drept de proprietate industrială protejat ar fi cerut autorizaţia de a utiliza dreptul de proprietate în cauză"


in acest sens, consider ca element probatoriu in procesele de contrafacere deschise, solicitarea unei expertize contabile, ale carei obiective sa priveasca veniturile castigate de pe urma folosirii marcii.

in cazul in care este prea tarziu sa solicitati proba cu expertiza in cadrul actiunilor civile de contrafacere, va puteti duce cu actiunea in pretentii ptr daune, pe cale separata ulterior.

sfatul este sa consultati avocatul dvs care se ocupa de caz sau daca nu aveti inca un avocat sa apelati la serviciile unuia.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Octombrie 2013
edipav, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licenta marca monik monik buna ziua, ma poate ajuta cineva cu un model bun de contract licenta marca? am cautat pe internet, dar nu stiu daca ma pot increde in modelele gasite, ... (vezi toată discuția)
Problema de concurenta neloiala mysystore mysystore Buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie. Detin un magazin cu o sigla realizata personal distinctiva (inscriptie verbala compusa dintr-o sintagma si denumirea ... (vezi toată discuția)
Adresa privind contrafacerea sau utilizarea unei marci fara drept alexandru17 alexandru17 Buna ziua, ma ajutati va rog cu un model de adresa catre o societate , ma rog o publicatie online care foloseste denumirea unei marci inregistrata la osim de ... (vezi toată discuția)