avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Calcul dobanda legala penalizatoare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Calcul dobanda legala penalizatoare

Buna ziua! Am niste clienti care nu au platit din 2011 si nu am contract incheiat cu ei. CUM calculez penalitatile aferente creantei? Dat fiind faptul ca pe factura nu am trecut nici o informatie privind penalitatile de intarziere, eu acuma trebuie sa ma raportez la dobanda legala penalizatoare?
Va rog, Ma poate ajuta cineva si cu un model de calcul?
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 11:30, 12 Octombrie 2013
Da,trebuie sa va raportati la dobanda legala penalizatoare,care se stabileste la nivelul ratei dobanzii de referinta a BNR plus patru puncte procentuale,conform OG nr.13/24.08.2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare dobanda legala cristianvladescu cristianvladescu Care este nivelul actual al dobinzii legale pe care o pot pretinde unui client care nu si-a platit la scadenta facturile? Cum se calculeaza? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Penalitati contractuale ContSters98540 ContSters98540 Buna ziua, Avem un contract incheiat cu o societate si in acest contract nu sunt prevazute penalitati pentru intarzierea platii facturilor. Exista o lege ... (vezi toată discuția)
Aplicarea dobanzii legale bnr monica_foica monica_foica La calculu dobanzii legale se aplica 4 puncte procentuale la dobanda de referinta comunicata de BNR? Iar la persoanele fizice se scade din dobanda legala+4% , ... (vezi toată discuția)