avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prima de nastere
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prima de nastere

Buna ziua
Sora mea a nascut de curand cel de-al doilea baietel.Va rog frumos sa imi spuneti daca la calculul indemnizatiei se ia in considerare prima de nastere primita.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: elenarai , utilizator 18:16, 9 Octombrie 2013
1. La ce indemnizatie va referiti?

2. Daca este vorba de indemnizatia de maternitate se ia in calcul daca pentru ea angajatorul a platit cota de contributie de 0,85% pentru conecdii si indemnizatii.

3. Daca este vorba de indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) prima de nastere nu este un venit rezultat din desfăşurarea efectivă a unei activităţi profesionale si de aceea eu spun ca nu este luata in calculul indemnizatiei pentru CCC.
La indemnizatia pt crestere copil ma refeream.
Va multumesc frumos pt raspuns.O seara placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal si crestere copil pfa Sacharisa Sacharisa Pentru PFA: 1) Daca pentru cele 12 luni de calculare a concediului de maternitate, 6 luni am fost PFA si 6 luni nu am avut venit pana la nastere, mai ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Christiana30 Christiana30 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta. Ma aflu in concediu crestere copil si am ales initial varianta de indemnizatie pana la implinirea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere copil huleaclaudia huleaclaudia La calculul indemnizatiei de crestere copil se iau in calcul atat veniturile din salarii cat si cele din activitati independente (PFA). Trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)