avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am trecut din pensie de invaliditate gradul 3 la cea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am trecut din pensie de invaliditate gradul 3 la cea de gradul 2 fara o modificare a cuantumului pensiei .

Va rog sa –mi spuneti daca am dreptul la stagiu potential si o valoare aproximativa a cuantumului acestuia .
Va multumesc anticipat .

Va pun la dispozitie urmatoarele date :

- Mentinez ca am lucrat in “ alte conditii” toata perioada in afara scolarizarii .
-
- data nasterii 15.09.1967
- varsta la data pensionarii 44 ani 2 luni
- varsta emiterii deciziei medicale (ultima ) 45 ani 10 luni
- stagiul de cotizare necesar 20 ani 0 luni
- varsta standard de pensionare in sistemul public 65 ani
- varsta standard de pensionare in sistemul de aparare 58 ani 10 luni
- varsta de pensionare pt limita de varsta 48 ani 10 luni
- stagiul complet de cotizare pt sistemul de aparare ,op si sn 27 ani 10 luni
- stagiul total de cotizare realizat 44 ani 10 luni 15 zile
- stagiul potential 0 zile ???? este sau nu o greseala ?
Cel mai recent răspuns: sorinpanait , utilizator 19:41, 9 Octombrie 2013
Nu aveti dreptul la stagiu potential,deoarece stagiul total de cotizare(44 ani,10 luni si 15 zile)este mai mare decat stagiul complet(27 de ani si 10 luni).

Legea 263/210

ART. 75
(1) La stabilirea pensiei de invaliditate se acorda un stagiu potential, determinat ca diferenta intre stagiul complet de cotizare prevazut in anexa nr. 5 sau, dupa caz, anexa nr. 6 si stagiul de cotizare realizat pana la data acordarii pensiei de invaliditate.
va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta pensionare AdrianaStefaniaDragomir AdrianaStefaniaDragomir Buna ziua, Sunt nascuta pe 09. 07.1957, actualmente pensionata gradul II cu pensie revizuibila incepand cu 05. 03. 2010. Pe decizia de pensionare de boala, ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta ContSters183851 ContSters183851 Beneficiez de pensie de invaliditate din 28.07.2010 si doresc sa stiu cand voi trece la pensie pentru limita de varsta. -nascut iulie 1967 -am lucrat ca ... (vezi toată discuția)
Stagiu asimilat lilyka lilyka Buna ziua, Pe decizia initiala de pensie de invaliditate din 19.04.2006 (grad III; capacitate de munca redusa la jumatate) se regasesc urmatoarele date: - ... (vezi toată discuția)