avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lncheiere contract inchiriere donatar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lncheiere contract inchiriere donatar

Buna seara!
Sotul si sotia, ambii proprietari ai unui imobil (spatiu comercial) doneaza unicului fiu (minor 17 ani) acest imobil , pastrand (doar) clauza uzufructul viager.
Donatarul a hotarat sa inchirieze unei societati comerciale ( cu acordul verbal al donatorilor , parintii lui, adica) spatiul comercial , fiind facut un contract de inchiriere in acest sens, semnat de ambele parti (donatar si directorul societatii comerciale).
Mergand donatarul la ANAF sa inregistreze acest contract (pentru impunerea prin declaratia 220) in termenul legal de 15 zile, are surpriza sa nu i se inregistreze!#-o
Motivele: trebuie acordul notarial al donatorilor ca sunt de acord sa se inchirieze spatiul cat si alte refuzuri pe care nu le mai enumar.
Nu ar fi o problema sa fac un alt act notarial prin care sa ne dam acordul (eu si sotia), dar nici in acest mod nu doresc sa il inregistreze, trimitandu-ma la juristul institutiei care m-a trimis la randul sau:
lasati actele la registratura, ca trebuie sa va raspunda ei

Cunosc prevederile art 715 N cpc .
Intrebare: in ce mod poate fi totusi inregistrat acest contract de inchiriere in forma actuala , respectiv de donatar si nu de donatori!Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament donat cu scutire de raport si drept de uzufruct viager negrugri negrugri Buna ziua, Trebuie sa inchiriez un apartament, iar actul de proprietate al acestuia este contract de donatie cu scutire de raport si cu rezervarea dreptului ... (vezi toată discuția)
Revocare donatie PetruMihai PetruMihai Hristos a inviat! Urmaresc de mult timp acest forum cu mare placere si interes. Este prima data cand propun spre dezbatere o problema ... (vezi toată discuția)
Drepturile donatorului dupa donatie cyan cyan Dupa donarea unui teren agricol cu drept de uzufruct, doantorul mai poate incheia contract de arenda dupa expirarea valabilitatii contractului curent? Sau ... (vezi toată discuția)