Bunicii mei au construit o casa la Predeal, acu' treij' de ani. Bunica e moarta de 15 ani, bunicul s-a mutat in bucuresti de atunci. Cei 2 fii ai bunicului meu (tata si unchiul meu) se au la cutite unu' cu celalalt de multi ani. Se tot judeca prin tribunale de ani de zile impreuna cu bunicu' pt. impartirea casei da' nu s-a ajuns la nici o concluzie. Problema e asa: bunicu' detine majoritatea (trei sferturi, cred) iar cei 2 fii impart un sfert. Ai mei si cu bunicu' vor sa vanda partea lor da' unchiul meu se opune. Eu stiam ca in aceasta situatie, unchiul nu are alternativa, adica daca doi vor sa vanda el va fi obligat sa fie de acord si va primi partea lui de bani. As avea nevoie si de parerea voastra.
In cazul vostru, singura solutie este iesirea din indiviziune in urma careia prin expertiza de specialitate vor fi realizate mai multe variante de lotizari, variante din care instanta va alege una, cea mai usor de adus la indeplinire. In aceasta situatie, daca unchiul tau solicita sa-i fie lasat lui imobilul in intregime va fi obligat sa-i despagubeasca pe ceilalti doi mostenitori (tatal si bunicul tau) cu sumele de bani ce revin fiecaruia, conform cotelor corespunzatoare. Numai daca nu se poate ajunge la o partajare in natura sau unchiul tau nu detine sumele de bani pe care le-ar datora cu titlu de sulta celorlalte doua parti, in cazul in care ar ramane imobilul in proprietatea lui exclusiva, numai atunci instanta ar putea dispune vanzarea imobilului la licitatie publica si impartirea sumei obtinute in raport de cotele ce revin fiecarei parti.
Succes, Av. Cristina Gheorghe