avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Drept de lucru ca pensionar
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Drept de lucru ca pensionar

sunt la virsta de pensionare de drept in Romania,dar lucrez in Italia din 2002 si platesc cotizatie la statul italian.intrebarea mea este daca ies la pensie in Romania pot sa continui a lucra in Italia?
va multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:17, 10 Octombrie 2013
Gasiti informatii aici
[ link extern ]
Potrivit art. 14 alin. 7, cap. IV, Titlul I din Instructiunile pentru aplicarea in sistemul public de pensii şi alte drepturi a Regulamentelor comunitare nr.1408/1971 si nr.574/1972, “Persoanele care au desfasurat, respectiv desfasoara activitati profesionale in care au beneficiat, respectiv beneficiaza de drepturi de pensie nationala in sistemul public de pensii din Romania, pot solicita revizuirea acestora, prin luarea in considerare a perioadelor de asigurare realizate conform legislatiei altui stat membru."

In aceste cazuri, regulile de non-cumul prevazute de legislatia romana in vigoare nu pot fi aplicate la stabilirea drepturilor de pensie comunitara. Prin urmare, puteti continua activitatea pe baza de contract de munca in Italia, conform prevederilor legale mai susmentionate.
Ultima modificare: Joi, 10 Octombrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie comunitara meri_tt meri_tt fiind in pensie anticipata cu penalizare in Romania,am lucrat in paralel in Italia cu contract de munca ca ingrijitor batran.Peste un an voi ajunge la limita ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca balbaianualexandru balbaianualexandru fiica mea a lucrat din anul 1990 pana in anul 2003 ca asistenta medicala,apoi a plecat sa lucreze in itlia unde s-a si stabilit intre timp; carnetul de munca ... (vezi toată discuția)
Italia bogdyan bogdyan ciao am o intrebare.... lucrez in italia si as vrea sa ma intorc in romania.... se pot lua banii acumulati pt pensie de aici din italia? (vezi toată discuția)