avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitare termica - modificare termopane balcon
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitare termica - modificare termopane balcon

Buna seara,
S-a inceput reabilitarea termica a blocului in care locuiesc. Din ce am auzit, costul este suportat integral de primarie.
Atunci cand cei care se ocupa cu geamurile termopan au venit sa faca masuratorile pentru balcon, eu am cerut anumite modificari la configuratia geamurilor balconului - respectiv proiectul initial prevedea ca fatada balconului sa fie impartita in 3 foi, dintre care doar cel din mijloc sa fie fix (adica cele 2 laterale sa fie de fapt geamuri ce se dechid), iar eu am cerut invers, adica cel din mijloc sa se poata deschide si cele din lateral sa fie fixe. Pentru aceasta modificare a trebuit sa platesc o anumita suma de bani.
Intrebarea mea este: este normal ca aceste modificari sa le platesc eu? Mai mult, din doua geamuri mobile eu am cerut unul singur (ca de altfel multi alti vecini), ceea ce se traduce prin mai putina "tocarie" si mai putina feronerie.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cornelusha , utilizator 14:05, 20 Octombrie 2013
Atunci cand se face o cantitate mare de lucruri de acelasi fel se numeste serie si costurile de productie pentru unitatea de produs scad. Deoarece vreti altceva decat seria proiectata, e normal sa va coste mai mult.

Pretul nu este totdeauna format din suma materialelor folosite sau, altfel spus, nu e obligatoriu sa fie mai ieftin pentru ca sunt mai putine materiale.
Intr-adevar, la acest aspect ma asteptam. Existenta unei linii automatizate de productie scade costurile de productie.

Dar, cum am spus, primaria finanteaza acest proiect. Societatea care se ocupa cu montarea geamurilor isi recupereaza costurile de la primarie. Cine ar trebui sa plateasca pentru modificarile cerute de mine, eu sau primaria? Este normal ca eu sa platesc aceste costuri direct societatii de termopane sau ar trebui sa ii platesc primariei?
Primaria plateste constructorului ce s-a construit/modificat conform proiect, pentru modificarile cerute de proprietar, acesta plateste constructorului.
Eu locuiesc in sectorul1. Exact acum un an, s-au inlocuit si la noi in bloc ferestrele si balcoanele cu tamplarie din P.V.C.(RAMPLAST) cu geam termopan. Doar apartamentelor care nu aveau deja asa ceva. Pana sa vina montatorii cu ,,tamplaria" atunci cand s-a facut proiectul, s-a consemnat cui trebuia si cui nu trebuia sa i se inlocuiasca ferestrele. Proiectantul a facut totul stas - adica la apartamentele cu 3 camere bacoanele aveau o configuratie iar la ap. cu 4 camere, alta configuratie. Nu puteai nici cu bani sa modifici lucrurile. Am incercat sa vorbesc cu unul dintre actionarii firmei de fabricatie si montaj a tampariei sa modifice deschiderea unei ferestre simple, intr-una osci- batanta, si mi-a raspuns ca nu se poate - ca ei lucreaza conform planului, pe care mi l-a aratat. Avea dreptate: in plan era ,,simpla" si nu am mai insistat.Ce vreau sa scot in evidenta este faptul ca unde e lege nu-i tocmeala.Dar poate ca firma ce reabiliteaza blocul dvs.e mai flexibila. Cereti-i planul de tamplarie si vedeti ce e desenat pe coloana balcoanelor similare cu al dvs.
A-propos, banii pe care i-ati platit sunt cu forme legale? Daca nu, atunci poate ca nu au ajuns unde trebuiau sa ajunga.
Cu respect,
Cornelusha

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea termică, înlocuire tâmplărie exterioară cu tâmplărie termoizolantă. obligatoriu sau nu? VwCriss VwCriss Bună ziua, locuiesc in sectorul 4, sos Giurgiului Nr 123, bl 4b. Blocul este cuprins în lista aprobată pentru reabilitarea termică la linia 360. Am avut o ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica a blocului si obligativitatea schimbarii termopanelor Nicu2015 Nicu2015 Buna ziua. Locuiesc de cativa ani in blocul E21, din str. Nicolae Sebe, nr. 11 sector 3 Bucuresti. Cand m-am mutat in acest apartament tot ceea ce tine de ... (vezi toată discuția)
Reabilitare bloc eugenmarianpopa eugenmarianpopa Buna ziua, In anul 2003 am renovat si inchis cu geamuri termopane cele doua balcoane ( unul logie la dormitor si celalalt la sufragerie ). In anul 2011 am ... (vezi toată discuția)