avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Cat se impoziteaza tichetele de masa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Cat se impoziteaza tichetele de masa

salut
lucrez la o companie in ploiesti si ni se acorda lunar si tichete de masa,pe fluturasul de salariu apare astfel:
calculeaza salariu de baza cu sporuri,ore de noapte si suplimentare astfel obtinem salariu brut lunar din care se opresc,cas,ajutor somaj si toate cele rezulta un salariu de .... dupa care imi apare alte retineri si este exact valoarea bonurilor de masa pe care le iau in luna respectiva.As dori sa stiu daca este corect
astept raspunsul dumneavoastra
multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 20:48, 11 Octombrie 2013
Valoarea bonurilor de masa nu se retine , ci se impoziteaza cu o cota de 16%.
Cred ca domnul nu stie sa citeasca fluturasul.

Suma reprezentand tichetele de masa apare acolo doar pentru a se determina suma impozabila, similar cu deducerea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza salariul net din total brut Floarea Cring Floarea Cring Buna ziua, Poate cineva sa-mi spuna cum se calculeaza salariul net din total brut. Ex. net:1.187-1.193 ron si bonuri de masa. Bonurile de masa sunt in functie ... (vezi toată discuția)
Salariu de baza ioanarrr ioanarrr Buna seara, Pe fluturasul de salariu am trecut 1279 RON (salariu net pe care il voi lua maine), insa salariul meu de baza este 1300 RON. Este posibil sa ai ... (vezi toată discuția)
Deducere personala nataliaz nataliaz Buna ziua! va rog ajutati-ma la un calcul de deducere personala. La un salariu de baza de 2225 ron, cu 2 copii minori in intretinere declarati la firma, pe ... (vezi toată discuția)