avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot sa iau indemnizatie de maternitate fara a avea CAS ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot sa iau indemnizatie de maternitate fara a avea CAS ul platit?

Am un contract de prestari servicii si sunt platita la ora. Mi se retine doar impozitul care va fi platit la anul viitor in Franta. Pot intra in prenatal, cine imi plateste prenatalul daca eu sunt platita doar daca ma duc la munca?
Indemnizatia de crestere copil nu se calculeaza si in functie de cotizatia catre CAS si impozitul retinut pe venitul realizat? Pentru a beneficia de indemnizatie de crestere copil a ramas tot regula -12 luni lucrate anterior nasterii copilului?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:45, 10 Octombrie 2013
1. Pentru prima intrebare luati legatura cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS).

2. - Plata indemnizatiei pentru concediu crestere copil (CCC) nu este conditionata de plata contributiilor si a impozitului pe venit ci numai de obtinerea de venituri impozabile in cele 12 luni premergatoare nasterii (inclusiv luna nasterii).
- Deocamdata nu s-a modificat legislatia privitoare la CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie concediu maternitate pt pfa alessandra87 alessandra87 Buna ziua As vrea sa stiu cine plateste concediul pre si postnatal in cazul persoanelor fizice autorizate si de asemenea cine il plateste pe cel de crestere a ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza indemnizatia luscinia1987 luscinia1987 am intrat in prenatal pe 16 mai, salariul meu brut este de 840 lei....cum se calculeaza banii pentru prenatal si mai apoi banii ptr cresterea copilului pana la ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si crestere copil pfa Sacharisa Sacharisa Pentru PFA: 1) Daca pentru cele 12 luni de calculare a concediului de maternitate, 6 luni am fost PFA si 6 luni nu am avut venit pana la nastere, mai ... (vezi toată discuția)