avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Finantele declara o societate inactiva
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Finantele declara o societate inactiva

buna! in cazul in care administratia financiara declara o societate inactiva-verifica la sediu si nu gaseste pe nimeni-societatea respectiva are obligatia de a mai depune declaratii fiscale?
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 12:20, 16 Octombrie 2013
Tocmai nedepunerea declaratiilor in termen a facut Administratia fiscala sa declare inactivitatea firmei. Nu mai exista obligatia depunerii declaratiilor. Ce aveti de gand sa faceti cu societatea ? Daca vreti sa o lichidati,fiscul va contesta acest lucru pana la depunerea declaratiilor anterioare si achitarea obligatiilor fiscale,inclusiv a amenzilor pentru acele declaratii, prevazute la art.219 si 219^1 din Codul de procedura fiscala.
la data declararii inactivitatii firma era cu declaratiile la zi, au motivat ca declara inactivitate ca nu au gasit pe nimeni la sediu. iar acum nu vor sa elibereze un certificat de atestare fiscala pana...nu se reactiveaza firma! si intradevar au zis de declaratii, le-am spus ca m-am prezentat la ei cu ele si au zis ca nu, ca suntem inactivi- evenimentele s-au desfasurat undeva in primul semestru al anului 2011. ce ma sfatuiti? exista vreo sansa legislativa? mai mult, erau chiar indignati ca am cerut cerificat fiscal. MULTUMESC ANTICIPAT DE RASPUNS
Daca va ajuta,va sugerez sa lecturati art.78^1 din Codul de procedura fiscala si Ordinul presedintelui ANAF nr.3347/2011 prin care s-au aprobat procedurile de aplicare a alin.1 lit.a) ale acestui articol.
am citit dar...am vazut clar ca numai societatile care nu au depus in rastimp de un semestru declaratiile pot fi declarati inactivi, nu gasesc ca daca inspectorii fiscali cauta la sediu si nu este numeni poate fi societatea declarata inactiva. la procedura de reactivare zice la A 1 c ca organele fiscale trebuie sa constate ca se desfasoara activitate la sediu. poate nu am vazut eu bine, ma puteti ajuta? multumesc!
Se pare ca organele fiscale au constatat ca firma nu functioneaza la domiciliul fiscal declarat. Mergeti la ei si solicitati documentele care au fost intocmite atunci cand s-a declarat inactivitatea. Daca se constata ca declararea inactivitatii a fost o eroare ,organul fiscal anuleaza decizia,cu efect pentru viitor si trecut[art.78^1 alin.(6)].
Din anul 2011 firma nu a mai desfasurat activitate,asa cum mentionati.
Pe perioada de inactivitate,conform Ordinului ANAF mentionat,va erau aplicabile procedurile de administrare referitoare la declararea,stabilirea,verificarea si colectarea impozitelor,taxelor si contributiilor,nefiind supusi procedurilor curente de notificare si de impunere din oficiu pentru nedepunerea declaratiilor.
Consider,ca ar fi bine sa solicitati reactivarea,daca indepliniti cumulativ conditiile prevazute la art.78^1 alin.(3).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma inactiva MinolaRaisa120 MinolaRaisa120 Am o micro interprindere srl , neplatitoare tva si apar ca fiind firma inactiva .Ce insemna ? Contabila mea spune ca este o eroare pt ca eu sunt neplatitoare ... (vezi toată discuția)
Inactivitate fiscala hilux hilux Buna ziua, pot infiinta o noua societate cu inca 2 actionari daca in cazierul fiscal am inscrise fapte deoarece la o societate unde sunt unul din cei 2 ... (vezi toată discuția)
Contribuabil inactiv vedea vedea Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti daca in conformitate cu ordinul ANAF 819/2008 , privind declararea contribuabililor inactivi , daca nu depun la doua termene ... (vezi toată discuția)