avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Gravida-CM perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Gravida-CM perioada determinata

Buna ziua.Am un cm/6luni si sunt insarcinata.La expirarea Cm angajatorul este obligat la prelungire pentru ca sunt insarcinata?Mentionez ca lucrez la o multinationala, si nu cunosc drepturile unei gravide la locul de munca. Au solicitat o adeverinta de la medic care atesta starea de graviditate si un formular disponibil pe intranet completat de mine declarand ca sunt gravida semnat si stampilat de directorul zonal. multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:13, 11 Octombrie 2013
Angajatorul nu are obligatia prelungirii sau incheierii unui nou contract de munca. La expirarea celor 6 luni contractul inceteaza fara o formalitate suplimentara.
Pe perioada contractului de munca beneficiati de aceleasi drepturi ca un angajat pe perioada nedeterminata (concediu medical si daca este cazul program redus).
La expirarea duratei c.i.m. acesta va inceta de drept, neexistand obligatia legala a unui angajator de a prelungi durata acestuia.

In acest sens, daca indepliniti conditiile prevazute de lege veti putea beneficia de somaj , din somaj veti putea intra in concediu de maternitate si apoi in CCC.
Pe perioada celor doua concedii , plata indemnizatiei de simaj se va suspenda si se va relua la terminarea fiecaruia dintre aceste concedii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire contract de munca cristtina_r cristtina_r Buna ziua, m-am angajat printr-un interviu intr-o multinationala in baza unui contract de munca pe perioada determinata de 3 luni urmand a se prelungi pe 6 ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de concediu prenatal/maternal daca am contract pe perioada determinata? LenutaAna LenutaAna Buna, Sun angajata in cadrul unei firme de un an si o luna, de la inceput am fost cu contarct de munca pe perioada determinata, la 3 luni mi s-a prelungit ... (vezi toată discuția)
Concedierea unei gravide cu contract pe perioada determinata anca_alex anca_alex Buna ziua.Ma numesc Anca si am si eu niste nelamuriri.Sunt insarcinata.Lucrez intr-o companie multinationala si sunt angajata cu contract p perioadata ... (vezi toată discuția)