avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot beneficia de concediu prenatal/maternal daca am ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot beneficia de concediu prenatal/maternal daca am contract pe perioada determinata?

Buna,

Sun angajata in cadrul unei firme de un an si o luna, de la inceput am fost cu contarct de munca pe perioada determinata, la 3 luni mi s-a prelungit printr-un act aditional. (nu am intreruperi).

Din momentul in care am anuntat ca sunt insarcinata, printr-o instiintare cu nr de inregistrare si adv de la medic, prelungirea contractului s-a facut pe o luna. ex: din 2 aprile -2 mai si din 2 mai pana in 31 mai.

Pot sa ma trezesc in orice moment ca angajatoul sa-mi spuna ca mi-a expirat contractul de drept si..

- Ce pot face sa beneficiez de drepturile legale care mi se cuvin?
- Nu doresc sa lucrez pana in ziua in care voi naste, pot sa-mi bag concediu prenatal in cazul in care firma continua cu prelungirile?
- Este adevarat ca daca imi bag concediu de risc maternal sunt obligati sa-mi prelungeasca contractul?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: LenutaAna , utilizator 15:22, 6 Mai 2015
1. La expirarea duratei c.i.m. pentru care a fost incheiat, angajatorul nu are obligatia de a mai prelungi durata acestuia, sens in care acesta va inceta de drept.

2. La incetarea c.i.m. , daca indepliniti conditiile prevazute de lege, puteti beneficia de somaj.

3. Din somaj puteti intra in concediu de maternitate si apoi in CCC. Pe durata celor doua concedii, plata indemnziatiei de somaj este suspendata si se va relua la terminarea perioadei fiecaruia dintre cele doua concedii.

4.
Este adevarat ca daca imi bag concediu de risc maternal sunt obligati sa-mi prelungeasca contractul?

Nu exista nicio astfel de obligatie in sarcina angajatorului.

5. Chiar daca intrati in concediu de maternitate inainte de data de 31 mai, c.i.m. va inceta de drept la data de 31 mai , daca nu se prelungeste durata acestuia.

art.49 C.mun.
...
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
...
Multumesc!

Si unde sunt drepturile mamei? ( OUG 96/2003) :(

Ultima modificare: Miercuri, 6 Mai 2015
LenutaAna, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare contract perioada determinata AnGe121 AnGe121 Contract individual de munca pe perioada determinata, activ inca 2 luni.. Suspendare pentru concediu crestere copil pana la 2 ani.. Cum se procedeaza? Se ... (vezi toată discuția)
Sarcina si contractul de munca pe perioada determinata costinana costinana Buna!Va rog mult sa ma lamuriti cu o problema.Sunt insarcinata in luna a 3-a iar contractul meu de munca se incheie in data de 20.10.2015.As dori sa stiu in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua didi81 didi81 va rog sa ma ajutati cu un raspuns!sunt insarcinata in 16 saptamani,sunt angajata cu contract de munca pe perioada determinata.am anuntat la resurse umane ... (vezi toată discuția)