avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sarcina si contractul de munca pe perioada determinata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sarcina si contractul de munca pe perioada determinata

Buna!Va rog mult sa ma lamuriti cu o problema.Sunt insarcinata in luna a 3-a iar contractul meu de munca se incheie in data de 20.10.2015.As dori sa stiu in caz de neprelungire a contractului ce ar trebui sa fac mai departe pentru a nu pierde indemnizatia de maternitate si de crestere a copilului.Daca imi iau concediu de risc maternal inainte de expirarea contractului de munca firma este obligata sa ma tina in continuare ca angajata si sa imi dea si concediu prenatal?Astept raspuns.Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:45, 30 Iulie 2015
In situatia in care nu vi se mai prelungi durata c.i.m., acest va inceta de drept la data expirarii perioadei pentru care a fost incheiat , conform art.56 alin.1 lit.i C.mun.

In acest caz, aveti posibilitatea sa va inscrieti la somaj. Din somaj puteti intra in concediu de maternitate si apoi in CCC.
Pe durata celor doua concedii, plata indemnizatiei de somaj este suspendata si se va relua la incetarea acestora.

C.i.m. inceteaza de drept si in situatia in care intrati in concediu de risc maternal.

art.49 C.mun.
...
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical anca.d anca.d Buna ziua! Am urmatoarea speta: o salariata, in prezent gravida, lucreaza pe o perioada determinata de un an. Contractul de munca ii expira la 31.01.2016 iar ... (vezi toată discuția)
Încheierea contractului de munca în timpul concediului de risc maternal? Flavia Maria Flavia Maria Ce drepturi am ca și angajat dacă contractul de munca este pe perioada determinata pana în luna august a anului curent, iar eu o sa fiu pe risc maternal. Ce ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de concediu prenatal/maternal daca am contract pe perioada determinata? LenutaAna LenutaAna Buna, Sun angajata in cadrul unei firme de un an si o luna, de la inceput am fost cu contarct de munca pe perioada determinata, la 3 luni mi s-a prelungit ... (vezi toată discuția)