avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Încheierea contractului de munca în timpul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Încheierea contractului de munca în timpul concediului de risc maternal?

Ce drepturi am ca și angajat dacă contractul de munca este pe perioada determinata pana în luna august a anului curent, iar eu o sa fiu pe risc maternal. Ce se întâmplă cu contractul meu de munca și cu riscul maternal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:55, 9 Mai 2017
C.i.m. va inceta de drept la data expirarii perioadei pentru care a fost incheiat , chiar daca sunteti in concediu de risc maternal.

Art.49 C.mun.
....
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical botezatuion botezatuion Buna ziua. Concediul medical suspenda durata contractului de munca (si implicit amana implinirea termenului CIM pe perioada determinata) ? (vezi toată discuția)
Concediu de materninate in perioada contractului de munca pe perioda determintata raducup27 raducup27 buna ziua, daca se intra in concediu de maternintate cu o luna inainte de incheierea contractului de munca pe perioada determinata, contractul de munca se ... (vezi toată discuția)
Sarcina si contractul de munca pe perioada determinata costinana costinana Buna!Va rog mult sa ma lamuriti cu o problema.Sunt insarcinata in luna a 3-a iar contractul meu de munca se incheie in data de 20.10.2015.As dori sa stiu in ... (vezi toată discuția)