avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere prealabila de punere in miscare a actiunii ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere prealabila de punere in miscare a actiunii penale

Buna ziua!

As dori sa stiu, daca cineva are cunostinta de existenta regulamentelor interne ale organelor de urmarire penala in care sa se faca precizari/recomandari/obligatii in ceea ce priveste termenul de cercetare al aspectelor cuprinse in continutul unei plangeri penale (prealabile).

In mod concret ma intereseaza sa stiu in cat timp ar trebui sa fie citati si audiati martorii dupa citarea si audierea persoanei vatamate si a faptuitorului. (Teoretic ar trebui ca totul sa fie facut in maximum 45 de zile, asta ca sa fie respectate prevederile OG 27/2002, art 8 si urmatoarele.)

[Precizez ca este vorba de o plangere penala pentru amenintare (urmata de executare-violare de domiciliu), calomnie, insulta si ultraj contra bunelor moravuri si ordinii si linistii publice, plangere in care 6 martori au fost indicati cu nume+prenume si adresa.]

Cu multumiri,
SMARIN
Ultima modificare: Vineri, 11 Octombrie 2013
Constantin-Sinel MARIN, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Constantin-Sinel MARIN , Consilier juridic 15:27, 11 Octombrie 2013

patrascu razvan a scris:

Raspunsul este acelasi, nu sunt incidente dispozitiile OG 27/2002 cand vorbim de solutionarea unui dosar penal, mai mult o plangere penala nu are stabilit un termen de solutionare.


Va multumesc frumos!
Ma bucur ca ati revenit, dumneavoastra stiti mult mai bine ca mine care este practica in domeniu.

Oricum cred ca in astfel de cazuri, in care faptele sunt relatate in mod clar, martorii si faptuitorul identificati si indicati cu exactitate de catre persoana vatamata, ar trebui ca organele de cercetare penala sa audieze partile si martorii in mult mai putin de 45 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala- cum trebuie sa procedez in acest caz? maque maque Buna seara, Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea speta: In urma cu noua luni am depus o plangere penala impotriva unui individ care mi-a rupt mana in ... (vezi toată discuția)
Durata rezolvare plangeri penala ContSters210520 ContSters210520 Cunoasteti cazuri de plangeri penale nerezolvate in mai mult de 2 (doi) ani si 4 (patru) luni, cu toate interventiile posibile ? Ce poate fi facut in acest ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva ordonantei de clasare/penal georgem80 georgem80 Buna seara, Cu speranta ca voi putea fi ajutat, ingadui sa adresez si sa prezint umatoarea situatie de fapt. In 12 August .2016 a fost inregistrat la ... (vezi toată discuția)