avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CIM cu timp partial - indemnizatie de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CIM cu timp partial - indemnizatie de crestere copil

Buna ziua,

Am un cim cu timp partial de 2 ore din luna iulie 2013, imi puteti spune, va rog, in cazul in care anul urmator, sa spunem prin primavara, voi ramane insarcinata, as putea beneficia de indemnizatia de crestere copil?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 16 Ianuarie 2014
Acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului nu este conditionata de durata timpului de munca - norma intreaga sau timp partial.
buna ziua !
da!puteti beneficia ! legea nu va ocoleste;in conditiile in care veti avea venituri in ultimele 12 luni dinaintea zilei nasterii copilului;
actul normativ cere "venituri supuse impozitarii".....(oug 148/2005)art.1;
sa aveti grija de continuitate...
Va multumesc pentru raspunsuri.
O zi frumoasa!
consilier juridic a scris:

....
actul normativ cere "venituri supuse impozitarii".....(oug 148/2005)art.1;

OUG nr.148/200 a fost aplicabila persoanelor ai caror copii s-au nascut anterior datei de 31.12.2010, inclusiv.

Dupa 01.01.2011 se aplica OUG nr.111/2010.
freeelis a scris:

consilier juridic a scris:

....
actul normativ cere "venituri supuse impozitarii".....;

OUG nr.148/200 a fost aplicabila persoanelor ai caror copii s-au nascut anterior datei de 31.12.2010, inclusiv.

Dupa 01.01.2011 se aplica OUG nr.111/2010.

asa este corect intr-adevar!!! dreptul insa se constituie in conditii cvasi-similare

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil deniro123 deniro123 sunt angajata cu carte de munca din luna iulie 2013 ,minim pe economie cu 4 ore, in luna decembrie voi naste(15 ian-15 mart.2014 am avut concediu fara ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil irinalucaci irinalucaci Buna. Nu sunt angajata si astept un copil. Intrebarea este daca sotul meu are o Intreprindere Individuala si plateste doar la casa de sanatate si la casa de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru crestere copil pisycutz pisycutz as vrea sa stiu dak beneficiez de indemnizatie pentru crestere copil. Nu am lucrat decat ca asistent personal prin conventie un an, mentionez ca sunt la master ... (vezi toată discuția)