Ma aflu in concediu de maternitate, iar angajatorul refuza sa imi plateasca indemnizatia deoarece Casa de Asigurari a declarat sa nu are fonduri sa ii dea inapoi si nu se stie in cat timp ii va putea recupera.
Stiu ca este obligat sa imi plateasca acest bani conform legii, dar nu pot sa nu ma intreb: nu exista o metoda de deducere (contributii de plata - contributii de recuperat) si sa se plateasca mai putin? Am vazut pe net ca ar exista ceva de genul asta, dar nu mi-e clar daca deducerea se face la nivel de angajat, sau la nivel de firma, deoarece daca se face la nivel de angajat, contributia de plata e mult mai mica decat cea de recuperat, si tot ramane o suma foarte mare de recuperat.
Conform normelor de aplicare a OUG 158/2005 inteleg ca se aplica la total contributii firma, dar oricum acestea sunt mici la o firma cu 15 angajati, fiind vorba de 0,75% din total salarii brute.
Cum se poate grabi recuperarea? Care este perioada maxima in care sunt obligati sa returneze banii catre angajator?
Fnuass
Ank27
Dintr-o sursa neoficiala am inteles ca daca intr-o luna avem o anumita suma de recuperat din FNUASS, practic nu retinem ci viram in continuare suma respectiva ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.