avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Scoatere teren vandut de la Circa Financiara prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Scoatere teren vandut de la Circa Financiara prin corespondenta?

Am rugamintea pentru un sfat privitor la scoaterea din evidenta de la circa financiara a unui teren intravilan vindut ( de mama) . Terenul a fost in alta localitate destul de departe de orasul unde locuieste mama. A avut un delegat care a reprezentat-o la vinzare ,dar care nu mai este dispus sa faca drumul acesta lung inca o data. Deci intrebarea este poate trimite actele ( care nu stim exact care sint) prin posta cu o cerere la Circa financiara de scoatere din evidenta ca proprietate? Credem ca si cumparatorul se va duce sa isi inscrie terenul dar nu cred ca se face automat scoaterea mamei de la impozit. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 23:40, 17 Octombrie 2013
Cumparatorul este obligat ca in termen de 30 de zile de la data dobandirii sa faca inscrierea la impozite si taxe locale. Dv. puteti doar sa solicitati celui care a cumparat sa deschida rol fiscal pe numele sa.
Puteti atentiona primaria respectiva, in speta impozite si taxe locale cu o adresa din partea dvs. prin care sa atentionati ca ati vandut acest teren cf. contractului de vanzare autentificat de notar din data cumparator fiind x si dati adresa lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere teren din evidenta circa financiara liana1963 liana1963 Buna ziua, Am urmatoarea intrebare : Daca mama a vindut un teren in alta localitate decit unde are domiciliul, si nu se poate deplasa acolo pt scoaterea ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune pentru un teren intravilan liana1963 liana1963 Va rog sa imi spuneti daca pentru iesirea din indiviziune trebuie autorizata o persoana sa depuna in numele proprietarului acte la cadastru , pentru ca ... (vezi toată discuția)
Teren construibil sau neconstruibil deci platitor sau nu de tva ? sorin1977 sorin1977 am vandut mai multe terenuri si depasesc suma de 35000 de euro dar in momentul vanzarii terenurilor in contractul de vanzare cumparare scria teren arabil ... (vezi toată discuția)