Buna ziua,am incheiat un contract de mediere,ca subiect stabilirea domiciliului a unui minor,ulterior sa depus la tribunal un dosar,( sa dat un termen dar sa amanat pentru neprezentare),intrebarea mea este: Daca se mai poate retrage dosarul odata ajuns pe rol?( urm termen este pe 28 octombrie).In cazul de fata dosarul de mediere are vreo legatura cu legalizarea la notar? sau sant doua lucruri diferite? Multumesc anticipat!
N-am inteles nimic din exprimarea dvs, dar va rog sa clarificati urmatoarele: ati incheiat contractul de mediere ca parte, da? "dosarul" de mediere este de fapt contractul de mediere depus la instanta pentru care instanta v-a acordat trei luni sa ajungeti sau nu la un acord? in cazul dvs (proces la tribunal), "dosarul" de mediere nu are legatura cu legalizarea la notariat pentru ca daca veti ajunge la un acord in urma medierii, veti cere instantei o hotarare de expedient care sa incuviinteze termenii acordului; daca nu aveati proces la tribunal, atunci intervenea autentificarea acordului la notariat.
Dosarul ajuns pe rol poate fi retras. Dosarul de mediere poate avea legatura cu legalizarea la notar dar sunt doua lucruri diferite.
Poate ar fi mai bine sa spuneti ce vreti sa faceti... si in functie de asta sa va raspunda cineva.
ca sa nu se mai ajunga in tribunal sa se mai amane incodata,se poate scoate dosarul de pe rol? si cu acordul de mediere sa fie lagalizat la notar! Daca merge legalizat la notar? In momentul dea fata in contractul de mediere este specificata o pensie alimentara in valoare de...,contractul de mediere trecut prin notariat se mai poate modifica ulterior si cum?(pentru a modifica pensia alimentara,si daca da,cum mi se va opri? mentionez ca lucrez legal cu contarct de munca ,salariu minim pe economie)
Puteti retrage procesul de pe rolul instantei de judecata. Mergeti la termen si declarati ca intelegeti sa va retrageti cererea.
Cu acordul de mediere mergeti la notar, il autentificati si are aceeasi putere juridica ca si o sentinta judecatoreasca.
Acordul de mediere autentificat poate fi modificat ulterior prin aceeasi procedura (mediere + autentificare), fara interventia instantei de judecatam, daca situatia o impune (in cazul Dvs daca este necesara modificarea pensiei).
As zice ca pana sa renuntati la procedura in instanta, sa mergeti cu acordul la notar sa intrebati daca se face ancheta sociala si cat ar costa sa autentificati acel acord.
Divort
simo333
buna ziua! se poate divorta la notar fara a se ajunge in instanta tinand cont ca exista un minor ,nu avem partaj de facut iar cu custodia ne am pus de acord.va ... (vezi toată discuția)