avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ziua! se poate divorta la notar fara a se ajunge in instanta tinand cont ca exista un minor ,nu avem partaj de facut iar cu custodia ne am pus de acord.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 09:31, 27 Februarie 2013
Binenteles ca se va putea chiar daca exista un minor, conditia este sa va intelegeti nu numai pe custodie, ci si in ceea ce priveste locuinta minorului, pensia de intretinere, programul de vizitare si numele pe care sotia il va purta dupa divort.
da se poate divorta la notar daca din casatorie rezulta si copii minori. Se va proceda la ancheta psiho-sociala la cererea notarului si la audierea mibnorului dacac are peste 10 ani. termenul de solutionare a divortului este de 30 de zile. In cadrul divortului se autentifica si o conventie-acord parental cu privire la cheltuielile privind educatia, pregatirea si intretinerea copilului de catre cei doi parinti, el este titlu executoriu.
De asemenea dupa divort se poate face si partaj tot la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasi de urmat pentru divort doberv doberv care sunt pasii de urmat si costurile aproximative dupa noile prevederi in cazul unui divort cu copil si partaj ? divortul de comun acord cu custodie comuna. (vezi toată discuția)
Divort, partaj, credit restant ContSters320906 ContSters320906 Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca se poate introduce divort cu copil minor si partaj la notar? Care sunt pasii, timpul si costurile, divortul este cu ... (vezi toată discuția)
Acord de mediere stabilire domiciliu minor roxanazima roxanazima Buna ziua,am incheiat un contract de mediere,ca subiect stabilirea domiciliului a unui minor,ulterior sa depus la tribunal un dosar,( sa dat un termen dar sa ... (vezi toată discuția)