avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pasi de urmat pentru divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pasi de urmat pentru divort

care sunt pasii de urmat si costurile aproximative dupa noile prevederi in cazul unui divort cu copil si partaj ?
divortul de comun acord cu custodie comuna.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:48, 10 Martie 2013
Divortul la notar aprox 12oo Ron, iar partajul este act separat dupa eliberarea certificatului de divort si comporta doua acre actul de lichidare a regimului matrimonial aprox 248 Ron cu TVA iar partajul se calculeaza in functie de bunuri si de cota ce se transmite, depinde de grila de expertiza imobiliara notariala.

Pentru aceasta tb ca sotii sa se prezinte la notar cu CI certificatul de casatorie, certificatul de nastere al minorului, s va da un termen de 30 de zile, in timpul acesta s va face ancheta psiho sociala de la domiciliul parintilor, daca minorul are peste 10 ani s va adudia d catre notarul public , prezenta parintilor fiind obligatorie, dupa termenul de 30 de zile si dupa efectuarea anchetei psiho sociale de catre Aut Tutelara , daca sotii staruie in cerere se autentifica o conventie sau acord parental cu privire la cheltuielile de intretinere educare ale minorului, la vizitele parintelui care nu va locui cu copilul ...etc...acest act esre titlul executoriu, si se elibereaza certificatul de divort.
Pt partaj trebuie certificate fiscale, extras de autentificare la CF, actele de proprietate, si s epoate ca odata cu divortul avand aceste acte sa se efectueze si partajul.
Ultima modificare: Duminică, 10 Martie 2013
ContSters250994, utilizator
daca e un divort de comun acord cu custodie comuna, mergeti doar la tribunal fara alte costuri, platiti unul dintre voi taxa de timbru care este ceva simbolic (20-30de ron, nu mai stiu acuma exact) si cu asta... ati terminat , fara notari, fara nimic! e simplu atunci cand amandoi vor!
Puteti sa divortati prin acord in instanta si va costa 39 de lei, puteti sa incheiati acordul la mediator.
Pt partaj apelati apoi la notar, e mai ieftin decat in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort simo333 simo333 buna ziua! se poate divorta la notar fara a se ajunge in instanta tinand cont ca exista un minor ,nu avem partaj de facut iar cu custodia ne am pus de acord.va ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj, credit restant ContSters320906 ContSters320906 Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca se poate introduce divort cu copil minor si partaj la notar? Care sunt pasii, timpul si costurile, divortul este cu ... (vezi toată discuția)
Divort copii notar pati pati Buna ziua Va rog sa-mi spuneti care este procedura in cazul unui divort cu copii la notar. Ce acte trebuie si in cat timp se poate finaliza? (vezi toată discuția)