avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia din limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia din limita de varsta

buna ziua.. soacrei mele i-a venit decizia de pensionare,insa pe decizie ii apar 2 luni nemotivate.Ea mi-a spus ca nu a avut concediu cu plata.A mers la locul de munca ,insa contabila s-a pierdut in a-i da explicatii.Plus ca o perioada de 3 ani de munca nu i-a fost trecuta si bineinteless ca si pensia este mai mica. ce ar putea sa faca?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:17, 12 Octombrie 2013
1. Sa vorbeasca cu fostul angajator sa-i rezolve problema si sa-i spuna ca in caz contrat il va da in judecata.

2. Contabila stie ce are de facut, trebuie sa refaca declaratiile lunare (D112) pe cele doua luni, dupa care merge la Casa de Pensii si solicita recalcularea pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie limita de varsta ramonetta ramonetta buna ziua.. soacrei mele i-a venit decizia de pensionare,insa pe decizie ii apar 2 luni nemotivate.Ea mi-a spus ca nu a avut concediu cu plata.A mers la locul ... (vezi toată discuția)
Rectificativa cas elena2654 elena2654 Pensionata anticipat ,am primit in perioada 1.06-30.06.2013 diferenta de drepturi salariale neacordate realizate din neaplicarea Legii nr.221/2008,conform ... (vezi toată discuția)
Despre acte pensie mihaimares59 mihaimares59 Ce acte trebuie sa-mi dea actuala firma unde lucrez ptr a depune la dosarul de pensie (vezi toată discuția)