avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Rectificativa CAS
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Rectificativa CAS

Pensionata anticipat ,am primit in perioada 1.06-30.06.2013 diferenta de drepturi salariale neacordate realizate din neaplicarea Legii nr.221/2008,conform deciziei nr 575/31.01.20011 si OUG 71/2009,modificata si completata.Acest fapt a facut sa primesc de la casa de pensii o decizie cu nr 248003 din 27.sep.2013 prin care mi se aduce la cunostinta ca s-au platit si incasat necuvenit drepturi in suma totala de 769 lei Plata necuvenita a fost generata de cumul pensie cu salariu.respectiv pensie si acesti bani primiti in urma castigarii procesului de catre sindicat.Drept pentru care in decurs de 15 zile pot face contestatie Problema este ca dna contabila de la unitatea care mi-a virat banii nu stie sau nu doreste sa-mi faca o rectificativa CAS iar eu nu stiu cui trebuie sa ma mai adresez pentru a rezolva problema .In asteptarea unui raspuns, va multumesc.

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:12, 17 Noiembrie 2013
Va adresati fostului dvs. angajator si daca nu se rezolva il dati in judecata la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul.

Trebuie sa va adresati angajatorului. Contabila e obligata sa faca rectificativa. Pe declaratia rectificativa trebuie sa apara suma primita, dar nu trebuie sa apara nr. ore si contract de munca. Daca nu stie cum sa faca rectificativa sa ia legatura cu cei de la casa de pensii - stagii de cotizare (cu persoanele care au primit pana nu demult declaratii la casa de pensii)
si sa solicitati fostului angajator o adeverinta in care a se specifice in mod expres ca aceste sume reprezinta drepturi restante ! faceti demersurile cat mai repede sa va anuleze debitul.
Multumesc pentru raspuns .
Angajatorul mi-a eliberat o adeverinta in care se precizeaza ca aceste sume provin din faptul ca fiind angajata in perioada 01-10.2008-1.04.2009 ,perioada recalcularii diferentelor in transe conform sentintei /deciziei nr .575/31.01.2011 si OUG 71/2009 modificata si completata , precizeaza ca nu am prestat nici o activitate in anul 2013,dar cei de la casa de pensii nu -mi primesc adeverinta ,doresct rectificativa pe care contabila refuza sa o faca.
1. Conform legii declaratia lunar nominala (D112) este actul care confirma stagiul de cotizare la pensie si veniturile pentru se datoreaza contributia pentru pensie.

2. Asadar D112 este obligatorie, inclusiv rectificarea ei atunci cand este cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie debit casa de pensii M. Gradinaru M. Gradinaru Buna ziua! Sotia mea, pensionata anticipat, a primit o decizie de debit de la Casa de pensii prin care i se aduce la cunostinta ca a incasat in 2012 necuvenit ... (vezi toată discuția)
Pensie incasata necuvenit georgeboboi georgeboboi Buna ziua, Am primit de la Casa De Pensii o somatie pt a platii inapoi o suma reprezentand pensie de urmas incasat necuvenit pe perioada august-decembrie ... (vezi toată discuția)
Contestare decizie returnare indemnizatie creștere copil Anghel30 Anghel30 La primirea deciziei sa returnam contravaloarea indemnizatiei pe o luna, am aflat ca contestarea trebuie făcută prin aducerea unui stagiu de cotizare de la ... (vezi toată discuția)